Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού Νέο Σχέδιο Νόμου

Κατατέθηκε από το Υπουργείο Τουρισμού Νέο Σχέδιο Νόμου

parliament_travelling_newsΜε το Νέο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού με τίτλο: «Απλούστευση διαδικασιών λειτουργίας τουριστικών επιχειρήσεων και τουριστικών υποδομών, ειδικές μορφές τουρισμού και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε τη περασμένη βδομάδα, ορίζεται το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.) αρμόδιος φορέας για την κατάταξη των κύριων ξενοδοχειακών καταλυμάτων και των ενοικιαζομένων επιπλωμένων δωματίων/ διαμερισμάτων.

Χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας εντός πενήντα (50) ημερών.
Επίσης ορίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία τουρισμού υποχρεούται να χορηγεί Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (Ε.Σ.Λ.) εντός πενήντα (50) ημερών από την προσήκουσα υποβολή των δικαιολογητικών.
Χορήγηση Ειδικού Σήματος Λειτουργίας σε Τουριστικά Καταλύματα.
Ακίνητο που εκμισθώνεται για προσωρινή διαμονή του μισθωτή για χρονικό διάστημα μικρότερο των τριάντα (30) ημερών θεωρείται τουριστικό κατάλυμα.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει και ένα νέο θεσμό που ονομάζει “Χορηγία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας”.
Όπου “Χορηγία για την τουριστική προβολή της Ελλάδας” ορίζεται, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η χρηματική ή άλλης μορφής οικονομική παροχή σε είδος, σε άυλα αγαθά, σε δικαιώματα κατά την έννοια του άρθρου 38 του ν. 4172/2013 (Α 167) ή υπηρεσίες από φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ημεδαπά ή αλλοδαπά, για την ενίσχυση συγκεκριμένων δραστηριοτήτων ή σκοπών του αποδέκτη της χορηγίας, με αντιστάθμισμα την προβολή του κοινωνικού προσώπου του χορηγού. Η χορηγία αυτή αφορά στην προβολή και την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προϊόντος στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η τουριστική προβολή μπορεί να επιτυγχάνεται μέσω εξειδικευμένων ενεργειών, τεχνολογικών συστημάτων, πλατφόρμας, λογισμικού, προωθητικών ενεργειών, καλλιτεχνικών εκδηλώσεων ή παραχώρησης δικαιωμάτων.
 
Θα συνεχίσουμε την ανάγνωση και θα επανέλθουμε με την ανάλυση και σχολιασμό, αυτών και άλλων άρθρων του νομοσχεδίου!!!
 
 
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.