Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ” μέτοχος στα “Ελληνικά Υδατοδρόμια”

Η “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ” μέτοχος στα “Ελληνικά Υδατοδρόμια”

Υδατοδρόμιο Σκύρου 4Στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, εκτός από τον ιδρυτή της Τάσο Γκόβα, την ελληνική αεροπορική εταιρεία “Κ2 Smart Jets”, συμμετέχει πλέον και η εταιρεία “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, με έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια”, με την συμμετοχή της “Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ”, αποφάσισε να επεκτείνει το αντικείμενο των εργασιών της, πέρα από τον τομέα των υδατοδρομίων και στην δημιουργία εμπορικού δικτύου για πτήσεις Υδροπλάνων με στρατηγικό σημείο ανάπτυξης την ευρύτερη περιοχή της Κρήτης.

Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» εξειδικεύεται στην μελέτη, κατασκευή, αδειοδότηση και λειτουργία υδατοδρομίων. Αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία του χώρου, καθώς το ανθρώπινο δυναμικό της, απαρτίζεται από τους πιο έμπειρους και αποτελεσματικούς επαγγελματίες στον τομέα των υδατοδρομίων και των υδροπλάνων. Τα στελέχη της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» (πιλότοι υδροπλάνων, μηχανικοί υδροπλάνων, υπεύθυνοι λειτουργίας υδατοδρομίων, υπεύθυνοι Διοίκησης) διαθέτουν πολυετή και άκρως εξειδικευμένη κατάρτιση, δεδομένου ότι αποτέλεσαν την υπεύθυνη ομάδα εργασίας που κατασκεύασε, αδειοδότησε και λειτούργησε τα 12 πρώτα υδατοδρόμια στην Ελλάδα, από τα έτη 2004 έως και 2008.

Η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες, όπως αυτές ορίζονται από το νόμο 6164/13, για την απόκτηση της Άδειας ενός υδατοδρομίου. Αρχής γενομένης από την εκπόνηση πλήρους Τεχνικού Φακέλου μέχρι την διεκπεραίωση όλων των ελέγχων που διενεργούνται από τις αρμόδιες Δημόσιες Υπηρεσίες για την τελική χορήγηση της Άδειας και την στελέχωση του υδατοδρομίου με το κατάλληλο προσωπικό για την εύρυθμη λειτουργία του.

Η εταιρεία μετά την ψήφιση του νόμου 4146/13, έχει αναλάβει την αδειοδότηση των υδατοδρομίων:

1) Κέρκυρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

2) Παξών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

3) Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

4) Οθωνών (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

5) Πάτρας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας)

6) Ρεθύμνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου)

7) Λαυρίου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου)

8) Ηρακλείου (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)

9) Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου)

10) Ραφήνας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας)

11) Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης)

12) Σίφνου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου)

13) Πόρου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου)

14) Χανίων (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Χανίων)

Δεδομένου ότι στην Κρήτη πρόκειται να λειτουργήσουν τέσσερα εκ των ανωτέρω υδατοδρομίων (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Χερσόνησος), η συμμετοχή της «Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ» στο μετοχικό κεφάλαιο της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στη δημιουργία ενός ισχυρού δικτύου πτήσεων υδροπλάνων στο νησί, που θα ενισχύσει – εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν του.

Η εταιρεία «Α.ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ», με έδρα το Ηράκλειο, τις τελευταίες δεκαετίες διαγράφει επιτυχημένη πορεία στον Εμπορικό- Βιομηχανικό- Κατασκευαστικό κλάδο, όπου διατηρεί ισχυρό μερίδιο πωλήσεων σε προϊόντα Ξυλείας και Δομικά Υλικά. Η απόφαση της διοίκησής της να μετάσχει ενεργά στο σημαντικό project των υδροπλάνων, επενδύοντας σε ένα πρωτοποριακό για την Ελλάδα μεταφορικό μέσο, στόχο έχει να συμβάλει στην αναβάθμιση των μεταφορών και στην ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Α. ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΑΕΒΕ, κ. Αντώνης Βασιλάκης δήλωσε:

«Η εταιρία μας, μετά από μελέτη των εμπορικών προοπτικών ανάπτυξης των υδροπλάνων στην Ελλάδα, αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί σε αυτό το πρωτοποριακό συγκοινωνιακό εγχείρημα. Το υδροπλάνο θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως το ιδανικό μεταφορικό μέσο για μια χώρα με το γεωγραφικό ανάγλυφο και τα χαρακτηριστικά της Ελλάδας. Ασφαλές και ευέλικτο, μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών και να εμπλουτίσει τις δυνατότητες μετακίνησης των κατοίκων των παράκτιων περιοχών, με ένα ποιοτικό και καινοτόμο για την Ελλάδα μεταφορικό μέσο.

Ειδικά όσον αφορά την Κρήτη και την υπόλοιπη νησιωτική Ελλάδα, θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού και θα προσθέσει μια επιπλέον δυνατότητα μεταφοράς των τουριστών σε επιλεγμένους προορισμούς με σύντομο και ασφαλή τρόπο.

Τα υδροπλάνα μπορούν να εξυπηρετούν με περιηγητικές πτήσεις

(sightseeing) τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντάς τους ένα μοναδικό τρόπο να δουν και να γνωρίσουν όλα τα αξιοθέατα του τόπου μας. Επίσης, θα κάνουν το πέρασμά τους από το νησί μας περισσότερο ευχάριστο και ελκυστικό.

Είμαστε ευτυχείς που μετέχουμε σε ένα τόσο ελκυστικό και πολλά υποσχόμενο project και είμαστε περισσότερο ευτυχείς που την υλοποίησή του θα ξεκινήσουμε από τον τόπο μας, την Κρήτη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.