Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά HAPCO: Πότε η Κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά με τον ελληνικό συνεδριακό τουρισμό;

HAPCO: Πότε η Κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά με τον ελληνικό συνεδριακό τουρισμό;

Celestyal Cruises

hapco Hellenic Association of Professional Congress OrganizersHAPCO: Πότε η Κυβέρνηση θα ασχοληθεί σοβαρά με τον ελληνικό συνεδριακό τουρισμό;
Ακόμη πιο χαμηλή η θέση της Ελλάδας στην παγκόσμια κατάταξη συνεδριακών προορισμών για το 2013

Τη στιγμή που οι προσδοκίες όλων είναι μεγαλύτερες από ποτέ για την τουριστική πορεία της Ελλάδας το 2014, τα στοιχεία του ICCA (International Congress & Convention Association) για την πορεία της διεθνούς αγοράς συνεδρίων το 2013 έρχονται να ταρακουνήσουν και πάλι τα νερά, θυμίζοντας σε όλους ότι η υπόθεση των συνεδρίων δεν είναι εύκολη και θέλει στοχευμένη στρατηγική και δράσεις ουσίας.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία του ICCA που δόθηκαν στη δημοσιότητα και κατατάσσουν τις χώρες και τις πόλεις διεθνώς, σύμφωνα με τον αριθμό συνεδρίων που έχουν φιλοξενήσει, η Ελλάδα για το 2013 βρέθηκε στην 38η θέση με 100 συνέδρια, όταν το 2012 βρισκόταν στην 34η θέση με 114 συνέδρια. Η πόλη της Αθήνας κατέλαβε την 47η θέση με 49 συνέδρια, όταν το 2012 είχε την 40η θέση με 52 συνέδρια, ενώ η πόλη της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην 219η θέση το 2013 με 10 συνέδρια, όταν το 2012 βρισκόταν στην 117η θέση με 19 συνέδρια.
Βάσει των ανωτέρω λοιπόν, το ερώτημα που τίθεται από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων – HAPCO είναι: Πόσο πιο χαμηλά πρέπει να βρεθεί η Ελλάδα στην κατάταξη του ICCA, ώστε επιτέλους να ληφθεί υπόψη ο Συνεδριακός Τουρισμός; Τουρισμός δεν είναι μόνο ο ήλιος και η θάλασσα, αλλά και τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις. Ήρθε επιτέλους ο καιρός να γίνει αντιληπτό ότι αμφότερα ως προιόντα έχουν την ίδια δυναμική απόδοσης, εφόσον αξιοποιηθούν  καταλλήλως και αντιμετωπιστούν με σοβαρή Κυβερνητική πολιτική!
Αν πραγματικά μας ενδιαφέρει ως χώρα ο συνεδριακός τουρισμός και θέλουμε να δούμε την Ελλάδα να καταλαμβάνει υψηλότερες θέσεις τότε τα βήματα είναι απλά:
Α) Χρειάζεται πολιτική ανάπτυξης και προώθησης του ελληνικού συνεδριακού τουρισμού, πέραν των όποιων Κυβερνήσεων και προσώπων
Β) Χρειάζεται Μητροπολοτικό Συνεδριακό Κέντρο, ικανό να φιλοξενήσει μεσαία και μεγάλα συνέδρια (άνω των 10.000 ατόμων)
Γ) Χρειάζεται Εθνικό Μητρώο Συνεδρίων, ώστε να υπάρχουν στοιχεία προς ανάλυση και επεξεργασία
Δ) Χρειάζεται συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, από τη διεκδίκηση ενός συνεδρίου έως και την ολοκλήρωση του, πέραν γραφειοκρατικών και λοιπών εμποδίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.