Αρχική Αεροπορικά Νέα Emirates: Κέρδη για 26η συνεχή χρονιά

Emirates: Κέρδη για 26η συνεχή χρονιά

Emirates A380Ο Όμιλος καταγράφει κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων και υλοποιεί τη μεγαλύτερη επένδυση ύψους 6 δισ. δολαρίων
 
Η Emirates καταγράφει κέρδη 887 εκατ. δολαρίων, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 13%, φθάνοντας τα 22,5 δισ. δολάρια. Παράλληλα σημειώνει αύξηση χωρητικότητας 5,9 δισ. τόνων ανά χιλιόμετρο, τη μεγαλύτερη στην ιστορία της αεροπορικής εταιρείας
 
Η dnata παρουσίασε κέρδη 226 εκατ. δολαρίων, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν σε ποσοστό 14%, αγγίζοντας τα 2,1 δισ. δολάρια. Επιπλέον προχωρεί σε επένδυση – ρεκόρ ύψους 232 εκατ. δολαρίων

Ο Όμιλος Emirates ανακοίνωσε, για 26η συνεχή χρονιά, αύξηση κερδών και ταχεία ανάπτυξη της εταιρείας, ολοκληρώνοντας το οικονομικό έτος (Απρίλιος 2013 – Μάρτιος 2014) με μια ισχυρή θέση, παρά την πίεση του ανταγωνισμού και το παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον που παρουσιάζει μικρά σημάδια ανάκαμψης. Το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2014, σηματοδότησε μια άνευ προηγουμένου επένδυση σε επίπεδο Ομίλου, συνεχή επέκταση της παγκόσμιας παρουσίας της, και επίτευξη νέων επιπέδων χωρητικότητας.
 
Στην Ετήσια Έκθεση του Ομίλου για το Οικονομικό Έτος 2013-2014 που δημοσιεύθηκε σήμερα, ο Όμιλος Emirates εμφάνισε κέρδη 1,1 δισ. δολαρίων, αυξημένα κατά 32% σε σχέση με το  προηγούμενο έτος. Τα έσοδα του Ομίλου ανήλθαν σε 23,9 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ το ταμειακό υπόλοιπο του Ομίλου παρέμεινε ισχυρό στα  5,2 δισ. δολάρια.
 
«Η επίτευξη κερδών για 26η συνεχή φορά σε ένα οικονομικό έτος, όπου σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση χωρητικότητας και σημαντικές επιχειρηματικές επενδύσεις σε όλο τον Όμιλο, επιβεβαιώνει  τη δύναμη των εμπορικών σημάτων μας και της ηγεσίας μας», δήλωσε η Αυτού Υψηλότης, Σεΐχης Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Chairman and Chief Executive, Emirates Airline and Group.
 
«Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2013-14, ο Όμιλος έχει επενδύσει συνολικά πάνω από 6 δισ. δολάρια, ποσό – ρεκόρ για τη διάρκεια ενός οικονομικού έτους. Γνωρίζουμε ότι για να διατηρήσουμε τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία μας, θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσφέρουμε υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στους εταίρους, πελάτες, συνεργάτες και υπαλλήλους του Ομίλου μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε νέα αεροσκάφη, προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, καθώς και εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας. Κάθε δολάριο που επενδύουμε, είναι στρατηγικά τοποθετημένο για την επίτευξη βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων, είτε πρόκειται για την ενίσχυση των δυνατοτήτων μας και τη βελτίωση του προϊόντος μας, είτε για την επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων μας».
 
Ο Όμιλος συνέχισε να επενδύει και να διευρύνει τη βάση των εργαζομένων της, αυξάνοντας το προσωπικό της κατά 11% σε 75.000, το οποίο αντιπροσωπεύει περισσότερες από 160 διαφορετικές εθνικότητες στις περισσότερες από 80 θυγατρικές και εταιρείες του. Τα έσοδα ανά εργαζόμενο αυξήθηκαν κατά 4%, φθάνοντας τα 0,5 εκατ. δολάρια.
 
«Προχωράμε στο νέο οικονομικό έτος με εμπιστοσύνη και ένα ισχυρό θεμέλιο για τη διατήρηση της κερδοφορίας μας, μέσω ενός ισχυρού ισολογισμού, σταθερή πορεία, διαφοροποιημένο παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο και διεθνή δεξαμενή ταλέντων», δήλωσε ο Σεΐχης Ahmed. «Λειτουργώντας σε ένα δυναμικό και πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, σημαίνει ότι πρέπει να παραμένουμε ευέλικτοι και να εργαστούμε ακόμα περισσότερο, προκειμένου να ικανοποιήσουμε και να υπερβούμε τις προσδοκίες των πελατών μας. Με τη βοήθεια του ισχυρού ανθρώπινου δυναμικού μας που αριθμεί τους 75.000 υπαλλήλους, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που θα μας παρουσιαστούν το τρέχον έτος».
 
Όπως και πέρυσι, ο Όμιλος δήλωσε μέρισμα 280 εκατ. δολαρίων στην Investment Corporation of Dubai.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.