Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο

ΤΑΙΠΕΔ για την παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο

simos-beach-ElafonissosH παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο που μεταβιβάστηκε για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, τονίζει σε Ταμείο, απαντώντας σε σειρά δημοσιευμάτων που έκαναν λόγο για την παραχώρησή της με σκοπό την ανάπτυξη εκμεταλλεύσεων που θα αλλοιώσουν το φυσικό κάλλος της μαγευτικής παραλίας.

Επειτα από τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί και την επιστολή διαμαρτυρίας που από τον Δήμο προς τον πρόεδρο του Ταμείου και τον υπουργό Οικονομικών, το ΤΑΙΠΕΔ με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα 19 Μαΐου διευκρινίζει πως «αφενός η συγκεκριμένη έκταση δεν έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα αξιοποίησης, αφετέρου το όποιο μελλοντικό σχέδιο αξιοποίησής της θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση και ανοικτό διάλογο με τις τοπικές και περιφερειακές αρχές με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

«Εξάλλου οι χρήσεις που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του ΤΑΙΠΕΔ είναι μόνο ενδεικτικές και σε κάθε περίπτωση αφορούν ιδιαίτερα ήπια και οικολογική ανάπτυξη, με ειδική μέριμνα για την προστασία των ευαίσθητων περιβαλλοντικά ή και προστατευόμενων δημοσίων ακινήτων. Επιπλέον η όποια αξιοποίηση παραθαλάσσιων εκτάσεων προβλέπει ρητά την ελεύθερη πρόσβαση των λουομένων στις παραλίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.