Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Περίπου 13 δισ. ευρώ, από 20,5 εκατ. τουρίστες θα μπουν φέτος στην...

Περίπου 13 δισ. ευρώ, από 20,5 εκατ. τουρίστες θα μπουν φέτος στην Ελλάδα

ΤουρίστεςΣύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, μαζί με τις κρουαζιέρες, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, κατά την θερινή σεζόν, θα έρθουν περί τους 20,5 εκατ. τουρίστες

Η ανάσα θα είναι μεγάλη, όμως, οι επιπτώσεις της θα γίνουν αντιληπτές προς το τέλος του χρόνου. Ο λόγος αφορά στα περίπου 13 δισ. ευρώ, που εκτιμάται ότι θα μπουν στην Ελλάδα, μέσω του τουριστικού κύματος – ρεκόρ, που αναμένεται φέτος στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, μαζί με τις κρουαζιέρες, υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα, κατά την θερινή σεζόν, θα έρθουν περί τους 20,5 εκατ. τουρίστες.

Πέρυσι, το νούμερο αυτό ήταν κατά τι μικρότερο (περί τα 20 εκατ.) και τα έσοδα είχαν διαμορφωθεί ανάλογα (κάπου 12,2 δισ. ευρώ). Ωστόσο, η ώθηση που είχε δοθεί στην ελληνική οικονομία ήταν ανεπανάληπτη.

Κάτι ανάλογο αναμένεται ότι θα συμβεί και φέτος, αφού τα νούμερα αυτά λειτουργούν πολλαπλασιαστικά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ρυθμός με τον οποίο κινείται η φετινή σεζόν προδιαθέτει για διάψευση των εκτιμήσεων, αλλά προς τα… πάνω.

Σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, όπως, για παράδειγμα, η Κως, τα 5άστερα ξενοδοχεία έφτασαν να έχουν πληρότητα 100% ήδη από τις αρχές Μαΐου.

Μάλιστα, όλα δείχνουν ότι παλιοί πελάτες της χώρας μας, όπως, για παράδειγμα, οι Γάλλοι επιστρέφουν και πάλι κατά κύματα στην Ελλάδα, «λες και την ανακαλύπτουν για πρώτη φορά», όπως λέγεται χαρακτηριστικά, αρμοδίως.

Πηγή: voria

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.