Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο GEOBIA 2014

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο GEOBIA 2014

logo_geobiaΜε ιδιαίτερη επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες του το Σάββατο 24 Μαΐου 2014 το 5th GEOBIA Conference (GEographic Object Based Image Analysis), η κορυφαία διοργάνωση διεθνούς βεληνεκούς που επικεντρώνεται στους εξελιγμένους τομείς της Τηλεπισκόπησης και των Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών (GIS) και πραγματοποιήθηκε στις 21-24 Μαΐου 2014 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, στη Θεσσαλονίκη.
 
Το Συνέδριο διοργάνωσε το Εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος, το Εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωγραφικών Συστημάτων Πληροφοριών Α.Π.Θ. το Εργαστήριο Φωτογραμμετρίας και Τηλεπισκόπησης Α.Π.Θ. και το Εργαστήριο Δασικής Αεροφωτογραφίας και Τηλεπισκόπησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.
 
Στο συνέδριο συμμετείχαν περί τους 250 επιστήμονες ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων προερχόμενοι από 42 χώρες, ενώ το τριήμερης διάρκειας επιστημονικό πρόγραμμα περιλάμβανε 200 προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, καθώς και διαλέξεις προσκεκλημένων διακεκριμένων ομιλητών: Δρ. Barbara Ryan, Διευθύντριας της Διεθνούς Ομάδας για την Παρατήρηση της Γης (Group on Earth Observations – GEO), Δρ. Maggi Kelly, Καθηγήτρια και ειδικός στο Τμήμα Περιβαλλοντικής Επιστήμης, Πολιτικής και Διαχείρισης στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϋ της Καλιφόρνια, ο Δρ. David Roy, Καθηγητής στο Επιστημονικό Κέντρο Γεωγραφικών Πληροφοριών Αριστείας στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα, ο Δρ. Paul Aplin, Αν. καθηγητής Περιβαλλοντικής Τηλεπισκόπησης στο Πανεπιστήμιο Νόττινχαμ και ο Δρ. Geoffrey Hay, Αν. Καθηγητής στο τμήμα Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι.
 
Ο Υπουργός Μακεδονίας – Θράκης, κος Θεόδωρος Καράογλου, τίμησε με την παρουσία του και χαιρέτησε την τελετή έναρξης του Συνεδρίου η οποία ολοκληρώθηκε με τη διεξαγωγή στρογγυλής τράπεζας με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων της βιομηχανίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας, και υψηλόβαθμων στελεχών δημόσιων και κυβερνητικών φορέων.
 
Παράλληλα με τις επιστημονικές εργασίες, το κοινωνικό πρόγραμμα του Συνεδρίου, ανέδειξε την τοπική κουλτούρα και φιλοξενία. Η δεξίωση καλωσορίσματος στο νέο Συνεδριακό Κέντρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και η επιστημονικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος εκδρομή στον Όλυμπο και τον Αρχαιολογικό χώρο του Δίον, εντυπωσίασαν τους συμμετέχοντες και συνετέλεσαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.
 
Το 5th GEOBIA τέλεσε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, Παιδείας & Θρησκευμάτων και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.