Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Μάχη του Μαραθώνα ενάντια στα αποτσίγαρα

Η Μάχη του Μαραθώνα ενάντια στα αποτσίγαρα

Η Μάχη του Μαραθώνα ενάντια στα αποτσίγαραTo ευρωπαϊκό έργο LIFE AMMOS για την πρόληψη και των περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών στις παραλίες, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία της υλοποίησής του και ξεκινά την κορύφωση των δράσεών του από την παραλία του Σχινιά (τοποθεσία «Δελφίνι»), την Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 και ώρα 10.00 πμ.

Μετά την αρχική επίσκεψη, το Φθινόπωρο του 2013, στις 15 παραλίες/ περιοχές υλοποίησης του έργου, κατά τη διάρκεια των οποίων έγινε αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, καταγραφή της άποψης των εμπλεκόμενων φορέων και κατάρτιση των Τοπικών Συμβουλευτικών Επιτροπών, αρχίζει η εντατικοποίηση των δράσεων του LIFE AMMOS με την εγκατάσταση ενημερωτικού περιπτέρου και την παρουσία εκπαιδευμένου προσωπικού σε κάθε παραλία, καθώς και με τη διενέργεια επαναληπτικών μετρήσεων απορριμμάτων καπνιστών και ποσοτικής έρευνας στους λουόμενους σε μηνιαία βάση.

Η εκκίνηση γίνεται στο Σχινιά, μια από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες και τη μοναδική από το λεκανοπέδιο της Αττικής που συμμετέχει στο έργο. Η εκδήλωση θα σημάνει την έναρξη των δράσεων του LIFE AMMOS, που αποσκοπούν στην ολιστική προσέγγιση του θέματος της προστασίας του παράκτιου περιβάλλοντος από τα απορρίμματα, με έμφαση στα απορρίμματα καπνιστών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τα εγκαίνια του ενημερωτικού περιπτέρου και ενημέρωση των πολιτών και εκπροσώπων του Τύπου σχετικά με τους περιβαλλοντικούς κινδύνους που ελλοχεύουν πίσω από τα απορρίμματα καπνιστών και τους στόχους του έργου. Οι δραστηριότητες θα ολοκληρωθούν με καθαρισμό της παραλίας και διαδραστικά περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Σχινιά – Μαραθώνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.