Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου

Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου

PrintΟ Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει», σας προσκαλεί για μία «Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου», αυτό το Σάββατο, 31 Μαΐου, στη Μαρίνα Φλοίσβου, στο Παλαιό Φάληρο.
Η υπαίθρια συνάντηση, θα δώσει την ευκαιρία στους κατοίκους της Αθήνας να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες ομορφιές της Λήμνου.
Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν, μέσω της προβολής φωτογραφιών, στα καταγάλανα νερά του και τις χρυσές αμμουδιές του νησιού. Επίσης, θα μυηθούν στις συγκινήσεις που μπορούν να προσφέρουν τα μελτέμια του Βορειοανατολικού Αιγαίου στους λάτρεις των θαλασσίων αθλημάτων, ενώ παράλληλα θα δοκιμάζουν τα ποιοτικά προϊόντα που προσφέρει το ακριτικό νησί.
Ακόμη, 2 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της Λήμνου φέτος το καλοκαίρι, καθώς θα γίνει κλήρωση για ένα ταξίδι στο νησί…Σας περιμένουμε!
Η «Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου» αποτελεί τη νέα προσπάθεια του Συλλόγου και των εθελοντών του για προβολή των θέλγητρων της Λήμνου και την περαιτέρω ανάπτυξή της. Είναι μία εναλλακτική δράση απέναντι στην κρίση, με στόχο να τονώσει το τουριστικό και γαστριμαργικό ενδιαφέρον για το ακριτικό νησί.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Μαΐου, στην κεντρική είσοδο της Μαρίνας Φλοίσβου, από τις 11:00 το πρωί έως τις 23:00 το βράδυ.

Τα προβλήματα της Λήμνου, είναι πολλά“, αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος νέων ανθρώπων εθελοντών, “θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπέρα από κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας. Θέλουμε να ενημερωθούμε για την πραγματικότητα και με τη σειρά μας να ενημερώσουμε ή/και να παρέμβουμε με νέες ιδέες και πρωτοβουλίες“.
“‘Οπως άλλωστε σε κάθε τόπο, ειδικά εν μέσω κρίσης”, συνεχίζει, “Οι σεισμοί μπορεί να μην την πτοούν, αλλά την «πληγώνουν» οι μη τακτικές ή/και ακριβές συγκοινωνίες, οι συγχωνεύσεις κρατικών υπηρεσιών, η έλλειψη προοπτικής για τους νέους, το αίσθημα απομόνωσης και παραμέλησης για όσους ζουν στην επαρχία”.
Στόχος μας δεν είναι να αναπαράγουμε απλά τα προβλήματα αυτά.
Δεν επιζητούμε τα ακατόρθωτα, αλλά τα αυτονόητα. Ρεαλιστικές λύσεις και προσεγγίσεις στα καθημερινά προβλήματα , για να αλλάξουν «βήμα-βήμα τα κακώς κείμενα και οι νοοτροπίες του παρελθόντος. Δεν θέλουμε να αναπληρώσουμε θεσμικούς φορείς, αλλά να συμπληρώσουμε, όπως μπορούμε για το καλό του τόπου μας”.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει», πήρε τη πρωτοβουλία να διοργανώσει την «Πρώτη ‘βουτιά’ στις παραλίες και τις γεύσεις της Λήμνου». Να αναδείξει τα θέλγητρά του, τις παραλίες του, τις τοπικές γαστρονομικές και οινικές απολαύσεις.

«Λημνιοί εν Δράσει»: Ποιοι είμαστε

«Λήμνος γαιάων πολύ φιλτάτη απασέων»
(Λήμνος, η πιο αγαπημένη απ’ όλες τις στεριές)
Αυτή την ποιητική φράση βάζει ο Όμηρος στα χείλη του Ηφαίστου για να δείξει την ευγνωμοσύνη και την ικανοποίηση του μυθολογικού θεού, ο οποίος διωγμένος από τον Όλυμπο βρήκε φιλοξενία στη Λήμνο και συμπαράσταση από τους κατοίκους της.
Αυτή τη στεριά αγαπήσαμε κι εμείς. Εκεί μεγαλώσαμε, εκεί γνωριστήκαμε κι αυτή η αγάπη μας συνδέει.
Ο Σύλλογος Απόδημων Λημνιών και Φίλων της Λήμνου «Λημνιοί εν Δράσει» είναι ένα νεοσύστατο σωματείο (2013) που δημιουργήθηκε από νέους ανθρώπους, οι οποίοι ζουν ή δραστηριοποιούνται μακριά από το νησί.
Οι δράσεις μας στοχεύουν να είναι πρωτότυπες, και ενδιαφέρουσες ενώ με αφορμή αυτές σκοπείτε η δικτύωση και η διά-δραση των απόδημων και φίλων της Λήμνου σε όλο τον κόσμο.

Εθελοντισμός και συνεργασίες

Ο εθελοντισμός των μελών μας, αποτελεί τη βασική δύναμη «κίνησης» μας. Η προσπάθειά μας μπορεί να φαντάζει τοπικιστικού χαρακτήρα, ωστόσο, είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες με οποιοδήποτε άλλο σύλλογο ή τοπική Αρχή ανά την Ελλάδα –γιατί όχι ανά τον Κόσμο- ώστε μέσα από αυτές να επιλυθούν ζητήματα, προβλήματα, χωρίς να περιμένουμε αποκλειστικά από το κράτος, οι αδυναμίες του οποίου γιγαντώθηκαν εν μέσω κρίσης.

Η διάθεση μας για προσφορά, η ανάγκη να ξεπεραστούν νοοτροπίες του παρελθόντος, η αγάπη για τον τόπο και την πατρίδα μας, πέρα από κομματικές αγκυλώσεις, έχει φέρει κοντά μας ανθρώπους, οι οποίοι ανεξάρτητα από την ηλικία χαρακτηρίζονται από τη νεότητα στη σκέψη τους.

Λίγα λόγια για τη Λήμνο

Η Λήμνος είναι το όγδοο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας με έκταση 476 τετραγωνικά χιλιόμετρα και το τέταρτο σε μήκος ακτών (260 χιλιόμετρα). Βρίσκεται στο βόρειο Αιγαίο, στο Θρακικό πέλαγος, ανάμεσα στο Άγιον Όρος, τη Σαμοθράκη, την Ίμβρο και τη Λέσβο. Μαζί με τον Άγιο Ευστράτιο ανήκουν στο νομό Λέσβου.

Είναι ηφαιστειογενές νησί, πλούσιο σε ιστορία. Αν και δεν έχει δάση, έχει εκτεταμένες εύφορες πεδιάδες καλλιεργημένες με σιτηρά κι αμπέλια. Επίσης, έχει πάνω από 100 υπέροχες, καθαρές και εύκολα προσβάσιμες παραλίες. Είναι ένα νησί ιδανικό για ποιοτικές διακοπές με πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Οι βασικές ασχολίες των κατοίκων είναι η κτηνοτροφία, η γεωργία και η αλιεία. Επίσης, ο τουρισμός, το εμπόριο και τα ναυτικά επαγγέλματα. Ο πληθυσμός του νησιού ανέρχεται σε 17.000 κατοίκους περίπου βάσει της απογραφής του 2011.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.