Αρχική Αθλητικά Μπάμπης Ζαννιάς: 42.195μ. σε 30 χρόνια

Μπάμπης Ζαννιάς: 42.195μ. σε 30 χρόνια

Μπάμπης Ζανιάς-42195 μ.Μπάμπης Ζαννιάς

42.195μ. σε 30 χρόνια

Μαραθώνιος Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Μια διαδρομή 42.195 μ. ή μια πορεία 30 χρόνων; Ένας αγώνας για την Ειρήνη και τη Δημοκρατία ή μια μάχη των αθλητών με τον ίδιο τους τον εαυτό; Ποια είναι η ταυτότητα του Μαραθωνίου της Αθήνας;

Μία ενδελεχής έρευνα ετών εκδίδεται για πρώτη φορά και επιχειρεί όχι μόνο να καταγράψει την ιστορία του Μαραθωνίου της Αθήνας, αλλά και να φωτίσει αθέατες πλευρές του. Τολμά να μιλήσει για το πώς από μια εμπορική διοργάνωση εξελίχθηκε σε αγώνα που κερδίζει έδαφος και φίλους μέρα με τη μέρα. Αποκαθιστά την αλήθεια στα λάθη που είχαν γίνει σε σχέση με τους πρώτους νικητές. Αποκαλύπτει παρασκήνια. Και δίνει τον λόγο στους πρωταγωνιστές.

Τις 330 σελίδες του βιβλίου υπογράφει ο δημοσιογράφος και άνθρωπος που έχει ζήσει τον Μαραθώνιο εκ των έσω, Μπάμπης Ζαννιάς, ο οποίος μέσα από το πόνημά του αυτό καταφέρνει να δημιουργήσει ένα τόμο – εργαλείο για όσους αγαπούν τον Μαραθώνιο (δεδομένου ότι περιλαμβάνει αναλυτικούς καταλόγους με τους συμμετέχοντες όλων των διοργανώσεων, τις επιδόσεις, τις χώρες συμμετοχής κλπ), αλλά και πολύτιμες πληροφορίες για όσους θέλουν να θυμηθούν ή να γνωρίσουν τον Μαραθώνιο, καθώς τα κείμενα είναι εμπλουτισμένα με πλούσιο πρωτογενές υλικό (έγγραφα, μαρτυρίες, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα και φωτογραφίες).

Η Παρουσίαση

Οι εκδόσεις Βογιατζή και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο 42.195μ σε 30 χρόνια του Μπάμπη Ζαννιά, ένα βιβλίο ντοκουμέντο για τον Μαραθώνιο της Αθήνας, στον ΙΑΝΟ Σταδίου 24, το Σάββατο 3 Μαΐου στις 14:00.

Θα μιλήσουν:

 Μεταξία Μπερτζελέα, 1η νικήτρια του 1ου Μαραθωνίου Ειρήνης Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»

 Γιάννης Κούρος, υπερ-μαραθωνοδρόμος, 2ος νικητής του 1ου Μαραθωνίου Ειρήνης Αθηνών «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Γιώργος Κατσιμπάρδης, πρώην υφυπουργός εσωτερικών, επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Κώστας Σφήκας το  πρώην μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και  παλαιός πρωταθλητής του άλματος τριπλούν

Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη

Γιάννης Σταματόπουλος πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μαραθωνίου και αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ

Μπάμπης Ζαννιάς δημοσιογράφος- συγγραφέας του βιβλίου

Συντονίζει η δημοσιογράφος Μαίρη Αδαμοπούλου

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν η ηθοποιός και χορογράφος Ναταλία Στυλιανού και ο ηθοποιός Λεωνίδας Αργυρόπουλος ενώ στη διάρκεια της εκδήλωσης θα ακουστεί μουσική του Γιάννη Ψειμάδα από την τελετή αφής της Μαραθώνιας Φλόγας που γίνεται στον Τύμβο του Μαραθώνα. 

 

…………………

Μέσα από έρευνες και τεκμηρίωση  αναφέρεται  στο τρίπτυχο Αθλητισμός-Πολιτισμός-Ειρήνη, τους αγώνες για την Ειρήνη, στον Γρηγόρη Λαμπράκη, τις Μαραθώνιες πορείες Ειρήνης, τους πρωτεργάτες, τα κομβικά σημεία και τα πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο στην ανοδική πορεία του μεγάλου αυτού γεγονότος.

    

Επίσης καταγράφονται χρονολογικά τα γεγονότα της κάθε διοργάνωσης στο πέρασμα  των 30 χρόνων (31 διοργανώσεις) . Πίνακες με τους νικητές, τους αριθμούς συμμετοχών, ρεκόρ και άλλα πολύτιμα στοιχεία που συνθέτουν την πολυδιάστατη διοργάνωση.


Στο εξώφυλλο, έργο της ζωγράφου
Καίτης Χαλιορή, εμφανίζεται ο Γρηγόρης Λαμπράκης, μπροστάρης στον αγώνα που φέρει το όνομά του, και οι δρομείς που τερματίζουν και πανηγυρίζουν μεταφέροντας τα μηνύματα αυτού του ανυπέρβλητου αγώνα. 

 

Μαραθώνιος «Γρηγόρης Λαμπράκης», Κλασικός, Αυθεντικός όπως και αν τον αποκαλέσεις ένας είναι ο Μαραθώνιος. Αυτός της Αθήνας, της Ελλάδας, της Ειρήνης.

Έχει την ταυτότητά του και είναι η αιχμή του δόρατος στον Αθλητισμό, στον Πολιτισμό, στον Τουρισμό για την χώρα μας. 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.