Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Να τερματίσει την απεργία της αποφάσισε η ΠΝΟ

Να τερματίσει την απεργία της αποφάσισε η ΠΝΟ

ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοίαΤην απόφαση της να άρει τις κινητοποιήσεις της ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, τα δρομολόγια των πλοίων θα πραγματοποιηθούν κανονικά από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης.

 
Τα πλοία παρέμεναν δεμένα για τρίτη ημέρα στα λιμάνια όλης της χώρας, καθώς η ΠΝΟ είχε αποφασίσει να συνεχίσει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις. Ωστόσο, σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 2, Απριλίου, αποφάσισε τη λήξη των κινητοποιήσεων.

Νωρίτερα, διοίκηση της Ομοσπονδίας είχε πολύωρη συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ), για την υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων εργασίας στην ακτοπλοΐα, οι οποίες έληξαν στο τέλος του 2013.

Σε ανακοίνωση της η ΠΝΟ αναφέρει ότι τα αιτήματα είναι «να αποσυρθεί το πολυνομοσχέδιο και το σχέδιο νόμου για τα Τουριστικά Πλοία και να διαγραφούν οι σε βάρος του κλάδου μας νέες ρυθμίσεις, που αφορούν την προωθούμενη ρύθμιση Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στην Ναυτική Εργασία, την χρηματοδότηση του ΝΑΤ, το ‘πλοίο ασφαλείας’ και την κατάργηση του δικαιώματος απεργίας, την υπογραφή νέων ΣΣΝΕ και την εκπλήρωση των συμβατικών και νομίμων υποχρεώσεων της εργοδοσίας, καθώς και την πλήρη εξόφληση όλων των δεδουλευμένων και οφειλόμενων αποδοχών τους ναυτεργάτες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.