Αρχική Αεροπορικά Νέα Air France-KLM: Αυξημένες οι ζημιές στο δ’ τρίμηνο

Air France-KLM: Αυξημένες οι ζημιές στο δ’ τρίμηνο

Air-France-KLM-groupΖημιές 1,8 δισ. ευρώ, ανακοίνωσε η Air France-KLM στο τέταρτο τρίμηνο του 2013, εξαιτίας χρέωσης από απομείωση ενεργητικού, ωστόσο η αεροπορική εταιρεία κατάφερε να επιστρέψει σε θετικό πρόσημο, σε επίπεδο λειτουργικών αποτελεσμάτων στο σύνολο 12μηνου.  

Ο γαλλο-ολλανδικός αεροπορικός όμιλος παρουσίασε καθαρές ζημίες ύψους 1,18 δις. ευρώ, έναντι ζημιών 244 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012.

Επίσης, τα έσοδα, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2013, μειώθηκαν στα 6,12 δισ. ευρώ, από 6,26 δισ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2012.

Ωστόσο, καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013, ο όμιλος ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 130 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 336 εκατ. ευρώ το 2012.

Ο πρόεδρος και CEO της εταιρίας, Alexandre de Juniac σχολίασε, ότι το οικονομικό περιβάλλον παραμένει αβέβαιο, με αυξημένες συναλλαγματικές διακυμάνσεις και μεταβλητότητα στις τιμές των καυσίμων.

Τόνισε ότι τα κόστη των καυσίμων είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δαπάνη για την εταιρία, μετά την μισθολογική, και επεσήμανε ότι εφαρμόζεται ήδη πρόγραμμα περιορισμού στα κόστη, που περιλαμβάνει περικοπή 10.000 θέσεων εργασίας έως το 2015.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.