Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Έργα ανάδειξης του αιγυπτιακού φάρου στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Έργα ανάδειξης του αιγυπτιακού φάρου στο παλιό λιμάνι των Χανίων

Αιγυπτιακός φάρος στο παλιό λιμάνι των ΧανίωνΣτην αποκατάσταση και ανάδειξη του ευρύτερου χώρου του λιμενοβραχίονα, στον οποίο δεσπόζει ο αιγυπτιακός φάρος στο ενετικό λιμάνι της πόλης, προχωρά η δημοτική Αρχή των Χανίων, μέσω του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου. Στο χώρο δρομολογείται η δημιουργία δύο κέντρων ενημέρωσης-πληροφόρησης για τους ντόπιους και τους ξένους επισκέπτες.

Πρόκειται για το Κέντρο Πληροφόρησης «Φάρου», για το οποίο θα εκπονηθεί το προσεχές διάστημα σχετική μελέτη και θα στεγαστεί στο κτίριο παράπλευρα του Αγίου Νικολάου του μόλου. Στο συγκεκριμένο Κέντρο θα υπάρχει στη διάθεση των επισκεπτών αρχειακό και ιστορικό υλικό με φωτογραφίες από τον αιγυπτιακό φάρο των Χανίων.

Παράλληλα, θα δημιουργηθεί το Κέντρο Πληροφόρησης «Καρνάγιο» για το οποίο, ήδη, υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη και το οποίο θα λειτουργεί στο νεότερο καρνάγιο, όπου θα συγκεντρωθούν μηχανήματα, με τα οποία λειτουργούσε κάποτε ο παραδοσιακός χώρος κατασκευής και συντήρησης πλοίων.

«Πρόκειται για μία προσπάθεια να διασώσουμε την ιστορικότητα του φάρου των Χανίων, αλλά και να γνωρίσουν οι επισκέπτες τη λειτουργία του παραδοσιακού χώρου κατασκευής και συντήρησης πλοίων» δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Κώστας Πρωτοπαπαδάκης.

Και οι δύο παρεμβάσεις εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλέγμα έργων που υλοποιούνται ή πρόκειται να υλοποιηθούν το προσεχές διάστημα, με σκοπό την πλήρη ανάπλαση και ανάδειξη του μνημείου του Ενετικού Λιμένα των Χανίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.