Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Τέσσερα ελληνικά μουσεία ανακοίνωσαν το πρόγραμμα τους για το 2014

Τέσσερα ελληνικά μουσεία ανακοίνωσαν το πρόγραμμα τους για το 2014

μουσείο ακρόποληςΟι διευθυντές τεσσάρων ελληνικών μουσείων ανακοίνωσαν το πρόγραμμα τους για το 2014.

Μουσείο Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης με τη βοήθεια της τεχνολογίας θα παρουσιάσει τρεις κύριες δράσεις. Η πρώτη είναι μια σειρά από νέες ψηφιακές εφαρμογές στην αίθουσα του Παρθενώνα που μέσω της τρισδιάστατης σάρωσης τα γλυπτά θα φαίνονται όπως ήταν στην αρχαιότητα.  Μια άλλη σημαντική δράση του Μουσείου για το 2014 είναι η αποκατάσταση των χρωμάτων. Η ενέργεια αυτή αφορά τα έργα που σώζουν μέρος από τα αυθεντικά τους χρώματα. Τέλος, η Τρίτη και πιο σημαντική δράση είναι ο καθαρισμός των Καρυάτιδων. Το συγκεκριμένο όμως πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί και σε άλλα εκθέματα, όπως στο άγαλμα της Πρόκνης, της κόρης του βασιλιά της Αττικής Πανδίονα. Το άγαλμα έχει υποστεί μεγάλη μόλυνση και θα καθαριστεί με την ίδια μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε και για τον καθαρισμό των καρυάτιδων.

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Οι σημαντικότερες δράσεις του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα πραγματοποιηθούν κατά τους πρώτους 6 μήνες το 2014, που θα είναι παράλληλα με την ελληνική προεδρία της Ε.Ε

Λόγω λοιπόν της ελληνικής προεδρίας ανακοινώθηκε πως παρατείνεται ως τις 29 Ιουνίου 2014 η περιοδική έκθεση «Το ναυάγιο των Αντικυθήρων. Το Πλοίο, οι Θησαυροί, ο Μηχανισμός».

Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί  μια σειρά από εκδηλώσεις με αφορμή παγκόσμιες ή επετειακές ημέρες. Έτσι, στις  6 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί συναυλία από τη μικτή ευρωπαϊκή χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, με αφορμή τα 125 χρόνια λειτουργίας του Μουσείου. Άλλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 11 Μαΐου 2014, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητέρας καθώς και στις 18 Μαΐου με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Μουσείων.

Νομισματικό Μουσείο

Το συγκεκριμένο μουσείο αναμένεται να ολοκληρώσει δυο εκθέσεις που «τρέχουν» από το 2013. Πρόκειται για την έκθεση «Η Έννοια του χρόνου στην Αρχαιότητα» που θα ολοκληρωθεί στις 21 Ιανουαρίου και της έκθεσης «Παντέχνου πυρός σέλας. Λαμπερές ιστορίες φωτιάς. Φωτιά και Νόμισμα – Αρχαιολογία και Φωτιά», που θα ολοκληρωθεί στις 31 Μαρτίου.

Παράλληλα θα ξεκινήσει 2 νέες εκθέσεις : «Σπείρα. Αρχέγονες χαράξεις – σύγχρονες ερμηνείες», που θα ξεκινήσει στις 20 Φεβρουαρίου, την έκθεση «Μoney in Latvia: from Amber until Euro» («Χρήμα στη Λετονία: από το Κεχριμπάρι στο Ευρώ») που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Λετονίας στην Ελλάδα και θα αρχίσει τον Απρίλιο.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Στο συγκεκριμένο Μουσείο παρατείνεται η προβολή της έκθεσης «Πριγκίπισσες της Μεσογείου στην αυγή της Ιστορίας» ως τις 8 Μαΐου. Επίσης, το μουσείο θα παρουσιάσει 2 νέες εκθέσεις . Η πρώτη έχει τίτλο «Ιδανικές ‘μορφές’ κι αγαπημένες – Εικονογραφώντας ποιήματα του Καβάφη’», που θα ολοκληρωθεί τέλος Μαρτίου και η δεύτερη έκθεση είναι «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου», που γίνεται με αφορμή το Έτος Ελ Γκρέκο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.