Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Γεώργιος Τσακίρης: Το 2014 μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά, εάν διατηρηθεί η...

Γεώργιος Τσακίρης: Το 2014 μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά, εάν διατηρηθεί η σταθερή εικόνα της χώρας

Γιώργος Τσακίρης, πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου ΕλλάδοςΟ πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Γεώργιος Τσακίρης συμμετείχε τη Τρίτη 7, Ιανουαρίου, σε σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία εκπροσώπων τουριστικών φορέων και Υπουργών της Κυβέρνησης.
Από την πλευρά της Κυβέρνησης συμμετείχαν οι Υπουργοί Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη, Οικονομίας κ. Γιάννης Στουρνάρας, Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης, Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης και Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Registration open for e Marketing program
Go to => http://bit.ly/dMkhs8
The future of Marketing is eMarketing

Στη σύσκεψη αναγνωρίστηκε από όλους η μεγάλη σημασία του τουρισμού στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην έξοδο του τουρισμού από την κρίση.

Παράλληλα, συζητήθηκαν τρόποι για την ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού ενόψει του 2014 καθώς και θέματα διαρθρωτικά όπως τα ωράρια των μουσείων, η χορήγηση πολλαπλής βίζας Σένγκεν, τα τέλη χρήσης πνευματικών δικαιωμάτων, το κόστος του Ελ. Βενιζέλος κ.ά.

Επιπλέον, από την πλευρά των φορέων τονίστηκε η σημαντική συμβολή στην επιτυχημένη πορεία του ελληνικού τουρισμού το 2013, της κυβέρνησης και του Υπουργείου Τουρισμού και εκφράστηκε από όλους η θετική σημασία της διατήρησης του ΦΠΑ της εστίασης στο 13%.

Από την πλευρά του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος τέθηκαν θέματα όπως ο περαιτέρω εμπλουτισμός του τουριστικού προϊόντος με δράσεις στα πρότυπα του ιατρικού τουρισμού και του Ελληνικού Πρωινού, η αναβάθμιση των ξενοδοχειακών υπηρεσιών, η στήριξη των ελληνικών ξενοδοχειακών καταλυμάτων, ο προσδιορισμός ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης και η επένδυση περισσότερων πόρων στην εθνική τουριστική προβολή.
Το 2013 έκλεισε με αφίξεις λίγο χαμηλότερες από 18 εκατ. επισκέπτες ενώ τα άμεσα έσοδα από τον τουρισμό κινήθηκαν στο ύψος των 12 δις. ευρώ, περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά.
Για το 2014 προβλέπεται, εάν διατηρηθεί η σταθερή εικόνα της χώρας, μια ακόμη καλύτερη τουριστική χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.