Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Θετικό το πρόσημο για τις αναμενόμενες αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας στον λιμένα Ηρακλείου,...

Θετικό το πρόσημο για τις αναμενόμενες αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας στον λιμένα Ηρακλείου, για το 2014

[scribd id=188915408 key=key-267ptyeuuqt1bnum76up mode=scroll]

Στις 20 Δεκεμβρίου 2013 ολοκληρώνεται ακόμη μια πετυχημένη χρονιά για τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου στον τομέα της κρουαζιέρας. Μια χρονιά που από την περίοδο ακόμα του προγραμματισμού-αναγγελίας των αφίξεων (Νοέμβριος 2012) έδειχνε να έχει ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις.
Αυτό το θετικό πρόσημο εμφανίζεται και για τις αναμενόμενες αφίξεις επισκεπτών κρουαζιέρας για το 2014, παρά το γεγονός ότι η δρομολόγηση πλοίων κρουαζιέρας στην Ανατολική Μεσόγειο εμφανίζει τάσεις κάμψης για το επόμενο έτος, λόγω της συνεχιζόμενης έντασης σε Αίγυπτο και Συρία.
Το τέλος της τουριστικής περιόδου 2013 βρίσκει τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου να επιτυγχάνει αύξηση αφίξεων επισκεπτών στο νομό μας της τάξης του 26% σε σχέση με το 2012. Ενώ αντίστοιχα η αναμενόμενη αύξηση επισκεπτών για το 2014 φτάνει το 20% σε σχέση με το 2013, παρά το ανταγωνισμό από άλλες χώρες της περιοχής, όπως η Τουρκία.
Συγκεκριμένα το 2013 από το λιμάνι του Ηρακλείου συνολικά διακινήθηκαν/θα διακινηθούν  272.149 επιβάτες έναντι 215.700 το 2012. Ενώ το 2014 αναμένονται 339.512 επιβάτες, με βάση την χωρητικότητα των πλοίων που έχουν εντάξει το Ηράκλειο ως λιμάνι transit ή homeport. Σημειώνεται ότι για το 2013 το 20,20% των επισκεπτών, δηλαδή 55.435 επισκέπτες (από τους 272.149) ήταν επισκέπτες homeport, γεγονός που έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Από τα παραπάνω στοιχεία γίνεται εμφανές ότι η στρατηγική που έχει επιλέξει η Διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου για την προώθηση του προορισμού Κρήτη/Ηράκλειο είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη. Μια στρατηγική που απευθύνεται τόσο προς τους επικεφαλής και ‘decision makers’ των εταιρειών, όσο και προς τους επισκέπτες κρουαζιέρας, ιδιαίτερα μετά την άφιξη τους στο λιμάνι του Ηρακλείου.
Οι μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου της κρουαζιέρας έχουν εκτιμήσει ιδιαίτερα την σταθερότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών & την αξιοπιστία μεταξύ λόγων και έργων. Αντίστοιχα οι επισκέπτες μας έχουν αξιολογήσει ιδιαίτερα θετικά την ποιότητα και την ποικιλία των παρεχόμενων υπηρεσιών & πληροφοριών από τον ΟΛΗ, αλλά και το αίσθημα ασφάλειας που αποπνέει η κίνηση τους στους χώρους της παραλιακής ζώνης του λιμένος και του κέντρου της πόλης.
Χαρακτηριστικό της μεγάλης απήχησης και της εμβέλειας που έχει αποκτήσει το λιμάνι του Ηρακλείου, μέσα από την εξωστρεφή στρατηγική του, την παρουσία του στις μεγάλες παγκόσμιες εκθέσεις του κλάδου και την συμμετοχή του στον σχεδιασμό της εθνικής πολιτικής στο τομέα της κρουαζιέρας, είναι, ότι πλοία ιδιοκτησίας 19 εταιρειών συνολικά, έχουν αναγγείλει την δρομολόγηση κρουαζιερόπλοιων τους για το 2014, από/προς το λιμάνι του Ηρακλείου.
Στον ιστότοπο του Οργανισμού έχει αναρτηθεί το αναλυτικό πρόγραμμα των πραγματοποιημένων αφίξεων για το 2013 και των αναμενόμενων για το 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.