Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Κεφαλογιάννη: ζωτικής σημασίας θέμα για τις χώρες του Νότου, η αύξηση της...

Κεφαλογιάννη: ζωτικής σημασίας θέμα για τις χώρες του Νότου, η αύξηση της τουριστικής κίνησης

Ολγα Κεφαλογιάννη - Μπαρόζο copyΣτη σημασία του τουρισμού στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 17 ετήσιο συνέδριο του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Βιομηχανίας. Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Η υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι ο τουρισμός στην Ελλάδα  λειτουργεί ως βαρόμετρο για την ανάπτυξη και την απασχόληση στην Ελλάδα και παράλληλα αποτελεί βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση. «Όλοι πλέον αναγνωρίζουμε ότι ο τουρισμός βοηθάει τα μέγιστα στη δύσκολη αυτή στιγμή την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινά του Ιανουάριο του 2014, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι θα τεθούν όλα τα θέματα που αφορούν τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και σχετίζονται με την ανταγωνιστικότητα, την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση επενδύσεων στον τουριστικό τομέα, στο πλαίσιο μια νέας συγκροτημένης τουριστικής πολιτικής. «Αποτελεί  ζωτικής σημασίας θέμα για τις χώρες του Νότου, να ενισχύσουν την αύξηση της τουριστικής κίνησης», υπογράμμισε

Η κυρία Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησης που έκανε τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας ότι «δεσμευτήκαμε ότι θα κάνουμε, το πραγματοποιήσαμε και μάλιστα  μέσα σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια».
Yπογράμμισε ότι οι «έλληνες πολίτες έκαναν επίπονες θυσίες, φθάνοντας στα όρια τους». Ωστόσο τόνισε ότι προσπάθειες απέδωσαν καρπούς, υπενθυμίζοντας το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε η Ελλάδα.

Τέλος η υπουργός Τουρισμού παρουσίασε το εθνικό στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό, αναφέροντας τους τέσσερεις άξονες του, που είναι: Οι νομοθετικές μεταρρυθμίσεις, το χωροταξικό του τουρισμού, το νέο ΕΣΠΑ και η επικοινωνιακή στρατηγική της Ελλάδος για τον τουρισμό.

Στο διάστημα της παραμονής της στο Βερολίνο, η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της Τ.Ο. DER Touristik κ. Soren Hartmann.
Επίσης θα παραχωρήσει συνέντευξη στο μεγαλύτερο επαγγελματικό τουριστικό περιοδικό FVW.    

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.