Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες»

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες»

Picture 3Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στη Σύρο και σε 7 νησιά
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ημερίδα «Βιολογικές Καλλιέργειες – Αρωματικά Φυτά στις Κυκλάδες: Οι «σπόροι» που φυτεύτηκαν & προτάσεις για να «καλλιεργήσουμε» το μέλλον» την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013, με τη συμμετοχή περίπου 300 ατόμων στις αίθουσες του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο,  Άνδρο, Νάξο, Πάρο, Θήρα, Μύκονο, Μήλο, Τήνο καθώς και μέσω ζωντανής διαδικτυακής σύνδεσης μέσα από το e-kyklades.gr.
Η Ημερίδα διεξήχθη στο πλαίσια του έργου «Σχεδιασμός και Υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης για Ανέργους, Εργαζομένους και Αυτοαπασχολούμενους στις Κυκλάδες», της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το ΚΕΚ Γ. Γεννηματάς και το Επιμελητήριο Κυκλάδων με κύριο στόχο τις παρουσιάσεις συγκεκριμένων πρωτοβουλιών συστάσεως ομάδων ενασχόλησης με τα αρωματικά φυτά των εκπαιδευομένων που συμμετείχαν στην Ημερίδα «Επιστροφή στη Γη» που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2013 και σειράς σεμιναρίων που πραγματοποιήθηκαν το 2013.
Η Ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμούς του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργο Πουσσαίο, ο οποίος αναφέρθηκε στην σημαντικότητα της ενασχόλησης με τη γη σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης κάνοντας και αναφορά στην προσωπική του ενασχόληση με τη βιοκαλλιέργεια και μελισσοκομία καθώς και του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, κ. Αντώνη Χατζηιωάννου που ανακοίνωσε και τον Σχεδιασμό της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για το 2014 τονίζοντας τους στόχους του διπλασιασμού της πρωτογενούς παραγωγής, του πολλαπλασιασμού της μεταποίησης, τη δημιουργία Αγροδιατροφικών συμπράξεων στα νησιά, οργάνωση της παραγωγής και δημιουργία ομάδων   παραγωγών καθώς και την οργανωμένη τομεακή διασύνδεση της παραγωγικής – μεταποιητικής αλυσίδας με τον τουρισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.