Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διεθνή βραβεία σε βίντεο για τα Χανιά

Διεθνή βραβεία σε βίντεο για τα Χανιά

ChaniaΤο βίντεο Chania: A Journey through the countryside, απέσπασε πρόσφατα τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Art & Tur της Πορτογαλίας.

Η καμπάνια τουριστικής προβολής του Δήμου Χανίων φέρει την υπογραφή του ντόπιου σκηνοθέτη Θοδωρή Παπαδουλάκη- γνωστού για τις προσεγμένες δουλειές του στη μικρή και μεγάλη οθόνη- ο οποίος φαίνεται πως εμπνεύστηκε από την κλασική αγαπημένη ταινία Zorba the Greek (Αλέξης Ζορμπάς) αλλά και τη σύγχρονη καθημερινότητα.

Το δυνατό σενάριο του promo βίντεο προκαλεί ουσιαστικά με το δικό του τρόπο, το κοινό να σηκωθεί από τον καναπέ του και να ζήσει τη δική του ελληνική πραγματικότητα στα αλήθεια… Με όλες του τις αισθήσεις. Να μην τη βλέπει μόνο σε ταινίες, να μην περιμένει να χαζέψει τις ομορφιές σε κάποια φωτογραφία διακοπών αλλά να βγει έξω και να τις χαρεί ο ίδιος! Να κάνει βόλτα στην παλιά πόλη των Χανίων, να εξερευνήσει τη φύση της Κρήτης, να πάρει το ποδήλατό του και ν’ ανακαλύψει νέες κρητικές γειτονιές, να πάει στην παραλία και να χορέψει σαν ένας «άλλος»… Αλέξης Ζορμπάς!

 

Το βίντεο με τον τίτλο Chania: A Journey through the countryside απέσπασε στο συγκεκριμένο Διεθνές Φεστιβάλ τα παρακάτω τρία βραβεία:

  • Βραβείο Καλύτερου Σεναρίου
  • Βραβείο City of Barcelos
  • Β Θέση στην κατηγορία Memorable Experiences

Το συγκεκριμένο βίντεο έχει πάρει και άλλα βραβεία στο 8ο Film, Art & Tourism Festival FilmAT, που έγινε στις 23 Μαΐου 2013 στην Πολωνία και στο 5ο Φεστιβάλ Silafest που πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2013 στη Σερβία.

Ας κρατήσουμε αυτή την ενέργεια ως μία ευφάνταστη και τελικώς επιτυχημένη προσπάθεια να εκφράσουμε αυτό που νιώθουμε για την Ελλάδα. Οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής των Χανίων στον τομέα της τουριστικής προβολής, η αυξημένη εξωστρέφεια, η έντονη παρουσία και η συμμετοχή σε διεθνή τουριστικά γεγονότα αποδεικνύουν πως υπάρχουν τρόποι επιβίωσης και προβολής ακόμη και των οικονομικά «χτυπημένων» από την κρίση χωρών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.