Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης αποτελεί το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού...

Το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης αποτελεί το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα

TSAKIRIS PROEDROS XEE copyΣτην ενίσχυση της ταυτότητας και τον εμπλουτισμό του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος της Θεσσαλονίκης προχώρησαν οι ξενοδόχοι της πόλεως, υιοθετώντας την πρωτοβουλία του προγράμματος του «Ελληνικού Πρωινού». Πρόκειται για την πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας στην οποία ήδη συμμετέχουν 202 ξενοδοχεία από όλη τη χώρα.
Στη διαμόρφωση του προτύπου του «Ελληνικού Πρωινού Θεσσαλονίκης» συμμετείχε, πέραν της Ενώσεως Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και η Λέσχη Γαστρονομίας Βορείου Ελλάδας.
PANEL ELLHNIKO PROINO copyΗ παρουσίαση του προτύπου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση στο Βελλίδιο Συνεδριακό Κέντρο. Το Ελληνικό Πρωινό Θεσσαλονίκης αποτελεί το 13ο κατά σειρά πρότυπο Ελληνικού Πρωινού σε όλη την Ελλάδα.
Όπως ανέφερε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδας Γιώργος Τσακίρης, η πρωτοβουλία του Ξ.Ε.Ε. για την καθιέρωση του θεσμού του «Ελληνικού Πρωινού», που ξεκίνησε πριν 4 έτη, δικαιώνεται με την ένταξη στo πρόγραμμα 250 ελληνικών ξενοδοχείων μέχρι τα τέλη του έτους. Ο κ. Τσακίρης  προσθέτει ότι το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πλέον εργαλείο αιχμής για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της χώρας μέσω της γαστρονομίας. Επίσης αναφέρει ότι το «Ελληνικό Πρωινό» είναι η γέφυρα ανάμεσα στον ελληνικό τουρισμό και τα αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης. «Πέτυχε, να διασυνδέσει οργανικά, δυο τομείς της εθνικής οικονομίας, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για την

υπέρβαση της κρίσης», συμπληρώνει. Σύμφωνα με τον κ. Τσακίρη η νέα ιστοσελίδα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκεται ήδη στον αέρα, ενώ στις αρχές του 2014 προβλέπεται να διατίθεται και σε τρίτη γλώσσα.
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.Ε.Ε και επικεφαλής του προγράμματος «Ελληνικό Πρωινό» Γιώργος Πίττας αναφερόμενος στην πορεία του προγράμματος τονίζει ότι : «ο στόχος του προγράμματος προβλέπει τη συμμετοχή στο «Ελληνικό Πρωινό» 250 ξενοδοχείων έως τα τέλη του τρέχοντος έτους. Μάλιστα εξ αιτίας του υψηλού ενδιαφέροντος των ξενοδόχων εκτιμάται ότι τουλάχιστον 1.000 ξενοδοχεία θα εισέλθουν στο πρόγραμμα έως το τέλος του 2015» Ο κ. Πίττας επισημαίνει ότι στο πρόγραμμα συμμετέχουν με την ίδια ζέση τόσο μεγάλα όσο και μικρά ξενοδοχεία. Καταλήγοντας σημειώνει ότι σε στάδιο προεργασίας για να εισέλθουν στο πρόγραμμα του «Ελληνικού Πρωινού» βρίσκονται 5 ακόμη περιοχές και ήδη διαμορφώνονται τα σχετικά πρότυπα.
Υπογραμμίζεται ότι το «Ελληνικό Πρωινό» Δυτικής Μακεδονίας θα αποτελέσει το 14ο πρότυπο «Ελληνικού Πρωινού», το οποίο θα παρουσιαστεί στις αρχές Δεκεμβρίου σε ειδική εκδήλωση στη Φλώρινα.
Όπως προαναφέρθηκε το «Ελληνικό Πρωινό» αποτελεί πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (Ξ.Ε.Ε.), το οποίο έχει σχεδιαστεί και υλοποιείται από το 2010, με βασικό σκοπό τον εμπλουτισμό του πρωινού που προσφέρεται στα ελληνικά ξενοδοχεία, με αγνά και μοναδικά προϊόντα της ελληνικής γης, καθώς και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα της κάθε περιοχής της Ελλάδας. Τα ξενοδοχεία με το σήμα του «Ελληνικού Πρωινού» δίνουν την ευκαιρία στους επισκέπτες τους να ανακαλύψουν τους εκατοντάδες μικρούς γαστρονομικούς θησαυρούς σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.