Αρχική Βραβεία Στους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς ο Μαραθώνας

Στους 19 καλύτερους τουριστικούς προορισμούς ο Μαραθώνας

Celestyal Cruises

marathon-beach-schinias-attika-greeceΑνάμεσα στους 19 καλύτερους ευρωπαϊκούς τουριστικούς προορισμούς, προσβάσιμους για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ειδικές ανάγκες, αναδείχθηκε ο Μαραθώνας, από τον διαγωνισμό ΕDEN (Eυρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας), των οποίων τα βραβεία απονεμήθηκαν στις Βρυξέλλες.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να αφιερώσει τα φετινά βραβεία σε «Προσβάσιμους τουριστικούς προορισμούς για τους ηλικιωμένους και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες», θεωρώντας ότι με την ανάπτυξη αυτού του τομέα του τουρισμού, ο οποίος παραμένει σε μεγάλο βαθμό ανεκμετάλλευτος, βελτιώνεται η συνολική ποιότητα των τουριστικών προορισμών και επεκτείνεται η τουριστική περίοδος. Οι 19 τουριστικοί προορισμοί που βραβεύθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες, προσφέρουν προσιτά χαρακτηριστικά και εξοπλισμό, όπως ειδικά προσαρμοσμένα μονοπάτια για αναπηρικές καρέκλες, καθώς και πρόσβαση στις παραλίες και τα βουνά. «Αυτά τα είδη των υπηρεσιών και τα χαρακτηριστικά κάνουν τις διακοπές πιο ευχάριστες για τους ανθρώπους με διαφορετικές ειδικές ανάγκες -μειωμένη κινητικότητα, προβλήματα όρασης ή μαθησιακές δυσκολίες- αλλά και για τους ηλικιωμένους ή για τις οικογένειες με παιδιά», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής.

Ειδικότερα για την περιοχή του Μαραθώνα, τα βραβεία EDEN επισημαίνουν ότι προσφέρει στους επισκέπτες την ευκαιρία να απολαύσουν τη φύση, τον πολιτισμό, την αρχαία ιστορία και τη σύγχρονη ελληνική φιλοξενία. «Αυτός ο ηλιόλουστος προορισμός είναι φιλόξενος για όλους τους επισκέπτες, προσφέροντας αμέτρητες ευκαιρίες για εξερεύνηση τόσο για ηλικιωμένα άτομα όσο και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά διαθέτει πολυάριθμα μονοπάτια με ειδική σήμανση, κατάλληλα για αναπηρικά καροτσάκια, ένα πολυγλωσσικό σύστημα ακουστικής ξενάγησης, καθώς και ένα παρατηρητήριο με πανοραμική θέα των περιοχών, κατάλληλο για τη διέλευση αναπηρικής καρέκλας. Τα περισσότερα αρχαιολογικά και πολιτιστικά μνημεία της περιοχής είναι επίσης προσβάσιμα σε αναπηρικές καρέκλες, ενώ η παραλία της Νέας Μάκρης είναι εξοπλισμένη με ένα ειδικό κάθισμα, το οποίο με τη βοήθεια της ηλιακής ενέργειας, βοηθά τα άτομα με ειδικές ανάγκες να φτάσουν μέχρι τη θάλασσα», αναφέρει για τη βραβευμένη περιοχή, η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο διαγωνισμός EDEN (European Destinations of Excellence) προάγει τα μοντέλα ανάπτυξης βιώσιμου τουρισμού στην ΕΕ. Βασίζεται σε εθνικούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο και οδηγούν στην επιλογή ενός τουριστικού «προορισμού αριστείας» από κάθε συμμετέχουσα χώρα. Στόχος του EDEN είναι να προβάλει αναδυόμενους ευρωπαϊκούς προορισμούς, γι’ αυτό και τα βραβεία απονέμονται σε αναδυόμενους, σχετικά άγνωστους προορισμούς που βρίσκονται στα 27 κράτη-μέλη και στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες. Το πρόγραμμα EDEN βοηθά στη μετατροπή αυτών των προορισμών σε πόλους έλξης επισκεπτών ολόκληρο το χρόνο. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε το 2006 και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.