Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στη διαμόρφωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, στη Γενική...

Στη διαμόρφωση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού, στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΞ

Celestyal Cruises

ΦΩΤΟΣτο κρίσιμο ρόλο που έχουν οι εκπρόσωποι του ξενοδοχειακού κλάδου στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας το απόγευμα της Παρασκευής στη Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ), στο πλαίσιο της PHILOXENIA 2013.
Η κυρία Κεφαλογιάννη ζήτησε από τους επαγγελματίες του Τουρισμού «να προστατεύσουν και παράλληλα να καταστήσουν το τουριστικό προϊόν της χώρας ανταγωνιστικό σύγχρονο και ισχυρό». Αλλά όπως επισήμανε για να γίνει εφικτός αυτός ο στόχος θα πρέπει να υπάρξει απόλυτη συμμόρφωση στο θεσμικό πλαίσιο (πολεοδομικό, τουριστικό). Τήρηση της υφιστάμενης εργατικής νομοθεσίας. Να δοθεί έμφαση στη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και στην ανάπτυξη τουριστικής συνείδησης.

«Μαζί, θα πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε και υποστηρίζουμε τον τουρισμό στη χωρά μας. Εμείς θεσμικά κι εσείς οργανωτικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Και επανέλαβε ότι «ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων»

Η υπουργός Τουρισμού επίσης εστίασε και στις δράσεις που αναλήφθηκαν, προκειμένου να επιτευχτεί η ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού.

Συγκεκριμένα επισήμανε τις προσπάθειες που έγιναν για να αλλάξει η αντίληψη για τη χώρα μας στο εξωτερικό. Να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των ξένων προς την Ελλάδα. Τις διαθρωτικές αλλαγές που έγιναν στην διοικητική και οργανωτική ανασυγκρότηση των δομών του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Και στις νομοθετικές παρεμβάσεις για τη ρύθμιση συγκεκριμένων θεμάτων που απασχολούσαν την τουριστική αγορά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.