Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Αυξημένες κατά 10% οι προκρατήσεις από την Βρετανική αγορά για το 2014

Αυξημένες κατά 10% οι προκρατήσεις από την Βρετανική αγορά για το 2014

Celestyal Cruises

Ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Πρόεδρος ΣΕΤΕΜε την ευκαιρία της έκθεσης τουρισμού World Travel Market στο Λονδίνο ο Πρόεδρος του ΣΕΤΕ, κ. Ανδρέας Ανδρεάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Αυξημένες κατά 10% εμφανίζονται οι προκρατήσεις προς την χώρα μας από την Βρετανική αγορά για το 2014 σε σχέση με το 2013, από ένα πρώτο δείγμα 200.000 προκρατήσεων που αποτελούν περίπου το 10% του αναμενόμενου συνόλου επισκεπτών από την χώρα αυτή. Σε σχέση μάλιστα με τους κύριους ανταγωνιστές μας, την Ισπανία και την Τουρκία, όπου οι προκρατήσεις είναι στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, φαίνεται ότι κερδίζουμε μερίδιο αγοράς, ενώ και η Αίγυπτος παρουσιάζει σοβαρή υποχώρηση. Αυτά αποτελούν μία πρώτη θετική ένδειξη συνέχισης της φετινής δυναμικής του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.
 
Η άλλη θετική ένδειξη είναι ότι έχουν προγραμματισθεί, για δεύτερη συνεχή χρονιά, επίπλέον 1.000.000 νέες αεροπορικές θέσεις προς την χώρα μας. Εάν η πορεία της Βρετανικής αγοράς εμφανισθεί και στις άλλες χώρες, όπου ακόμη δεν ξεκίνησαν ουσιαστικά οι προκρατήσεις, προδιαγράφεται ως εφικτή η επίτευξη του στόχου για το 2014 των 18 εκατ. αφίξεων και των 13 δισ. Ευρώ σε άμεσα έσοδα, μαζί με την κρουαζιέρα. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η χώρα να συνεχίσει να εκπέμπει εικόνα σταθερότητας, αποφασιστικότητας και προσήλωσης στην υλοποίηση των βασικών της στόχων, πράγμα για το οποίο είμαστε όλοι υπεύθυνοι»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.