Αρχική Αεροπορικά Νέα Τμήμα της ατράκτου αποσπάστηκε από Μπόινγκ 787 Dreamliner

Τμήμα της ατράκτου αποσπάστηκε από Μπόινγκ 787 Dreamliner

Air India B787 DreamlinerΗ εταιρεία Μπόινγκ ανακοίνωσε ότι ένα κομμάτι της ατράκτου αποκολλήθηκε και έπεσε από αεροσκάφος τύπου 787 Dreamliner των Ινδικών Αερογραμμών κατά τη διάρκεια της πτήσης το περασμένο Σάββατο–ένα ακόμη πρόβλημα για το προηγμένης τεχνολογίας αεροσκάφος, το οποίο έχει παρουσιάσει μία σειρά προβλημάτων από τότε που τέθηκε σε κυκλοφορία πριν από δύο χρόνια.

Η Μπόινγκ ανακοίνωσε ότι η απώλεια του τμήματος της ατράκτου δεν συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια των επιβατών. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, πάντως, πού προσγειώθηκε το κομμάτι του αεροσκάφους.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 148 άνθρωποι, περιλαμβανομένου του πληρώματος. Εκτελούσε πτήση από το Νέο Δελχί προς την Μπάνγκαλορ, έγραψε η εφημερίδα Times of India.

boeing τμήμα της ατράκτουΟι κυβερνήτες του δεν αντελήφθησαν ότι το τμήμα της ατράκτου– διαστάσεων 2,4 Χ 1,2 μέτρων– αποσπάστηκε από το αεροπλάνο παρά μόνον όταν αυτό προσγειώθηκε, ανέφερε η εφημερίδα προσθέτοντας ότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας διενεργεί έρευνα.

Η Μπόινγκ ανακοίνωσε ότι το τμήμα της ατράκτου έπεσε από το κάτω μέρος του αεροπλάνου από την δεξιά του πλευρά. Φωτογραφία που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας δείχνει ένα μεγάλο κενό στην άτρακτο με ορατά τα εξαρτήματα του εσωτερικού του αεροσκάφους.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της Μπόινγκ Νταγκ Άλντερ, το τμήμα που αποσπάστηκε “εξασφαλίζει μία πιο αεροδυναμική επιφάνεια στην πτήση”. Ο ίδιος είπε ότι η Μπόινγκ προσπαθεί να εξηγήσει τι προκάλεσε την αποκόλληση του τμήματος, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει αν το αεροσκάφος έχει κατασκευαστεί στο εργοστάσιο της Μπόινγκ στη Νότια Καρολίνα. Αρκετά αεροσκάφη της Air India έχουν κατασκευαστεί εκεί.

Η Times of India έγραψε ότι το κομμάτι της ατράκτου αντικαταστάθηκε με ένα από άλλο 787 Dreamliner, το οποίο μόλις παραδόθηκε, αλλά δεν είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία. Το δεύτερο αεροσκάφος τώρα αναμένει νέο ανταλλακτικό, πρόσθεσε η εφημερίδα.

Τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί στα αεροσκάφη αυτά περιλαμβάνουν θερμική βλάβη στην ειδική μπαταρία ιόντων λιθίου, γεγονός που ανάγκασε την αρμόδια υπηρεσία να καθηλώσει τον Ιανουάριο ολόκληρο τον στόλο. Οι πτήσεις ξεκίνησαν εκ νέου τον Απρίλιο. Παρά τα προβλήματα, πάντως, η μετοχή της Μπόινγκ έχει παραμείνει σχεδόν σε επίπεδα ρεκόρ. Χθες Τρίτη έκλεισε στα 118,18 δολάρια, μειωμένη κατά 1,28 δολάρια.

Πηγή: onalert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.