Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά «Εντυπωσιασμένος από την αυτοπεποίθηση των Θεσσαλονικέων…»

«Εντυπωσιασμένος από την αυτοπεποίθηση των Θεσσαλονικέων…»

Το Ευ Ζην της παλιάς Θεσσαλονίκης από την Ένωση Ξεναγών Θεσσαλονίκης«Εντυπωσιασμένος από την αυτοπεποίθηση των Θεσσαλονικέων…» Δήλωσε ένας από τους δημοσιογράφους μετά το ταξίδι που διοργάνωσε το Γραφείο ΕΟΤ Αυστρίας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης και με την ευγενική διάθεση των αεροπορικών εισιτηρίων από τις Αυστριακές Αερογραμμές (Austrian Airlines) στη Θεσσαλονίκη, το διάστημα 26.-29.9.2013. Στόχος του δημοσιογραφικού ταξιδιού ήταν η τόνωση της απ΄ ευθείας γραμμής Βιέννη-Θεσσαλονίκη, η προβολή της ως προορισμό City Break σε επίπεδο leisure και κέντρο συνεδριακού τουρισμού σε επίπεδο business.

Οι αυστριακοί δημοσιογράφοι Susanne Zita-Angst από την μεγαλύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα της χώρας, Kronen Zeitung, Elke Fertschey από τη δεύτερη σε κυκλοφορία ημερήσια εφημερίδα, Kleine Zeitung, Gerhard Oberzill, από την ημερήσια εφημερίδα της Άνω Αυστρίας, Oberösterreichische Nachrichten και Martin Swoboda από την ημερήσια εφημερίδα Die Presse, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Θεσσαλονίκη και να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες που προσφέρει ο εν λόγω τουριστικός προορισμός.

Συνοδευόμενη από την υπάλληλο του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κ. Μαρία Λεμονή, την υπεύθυνη μάρκετιγκ της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης κ. Ευδοκία Τσατσούρη και τον ξεναγό κ. Ιωάννη Κιουρτζόγλου, η ομάδα των δημοσιογράφων επισκέφτηκε το κτήμα Γεροβασιλείου στην Επανωμή, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση γευσιγνωσίας με τα περίφημα κρασιά του οινοπαραγωγού, περιηγήθηκε στην πόλη της Θεσσαλονίκης σε παλαιοχριστιανικά και βυζαντινά μνημεία, στις αγορές της πόλης, Καπάνη, Μοδιάνο, Μπεζεστένι και Ανθέων, επισκέφτηκε το αρχαιολογικό μουσείο, τις εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Δημητρίου και της Παναγιάς Αχειροποίητου, όπως και τα νεοκλασικά κτίρια Βίλα Αλλατίνη, Βίλα Μπιάνκα και Βίλα Μορντώχ, ενώ από την Άνω Πόλη – Κάστρα απήλαυσε την πανοραμική θέα της νύμφης του Θερμαϊκού.

Η επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας και τον τάφο του Φιλίππου του Β΄, που συνοδεύτηκε με περιήγηση στην πόλη της Βέροιας, της Βασίλισσας του Βορρά, ενθουσίασε την αποστολή. Στους δημοσιογράφους δόθηκε η δυνατότητα να γευτούν την ποικιλία των γαστριμαργικών απολαύσεων που προσφέρει η Βόρεια Ελλάδα. Κατά τη διάρκεια παραμονής τους στη Θεσσαλονίκη γευμάτισαν στα εστιατόρια «Bistro του Excelsior Hotel», «Ορίζοντες του Electra Palace Hotel», «Domotel Les Lazaristes», στην ταβέρνα «Ούζου Μέλαθρον», στο «Porto Palace Hotel» και στη Βέροια στην «Ελιά». Η ομάδα φιλοξενήθηκε  στο ξενοδοχείο «The Met by Chandris Hotels and Resorts».

Η Θεσσαλονίκη ανέδειξε όλα της τα προτερήματα, την μεγάλη της ιστορία, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά, την πολυποίκιλη κουζίνα της, τις δυνατότητες διασκέδασης, την αγορά της. Η συμπρωτεύουσα απέδειξε –μεταξύ άλλων- και με τις ξενοδοχειακές της υποδομές ότι αγκαλιάζει φιλόξενα τους επισκέπτες της. Θα ακολουθήσουν δημοσιεύματα στις άνω αναφερόμενες εφημερίδες εντός του 2013 αλλά και το 2014.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.