Αρχική Αεροπορικά Νέα Olympic Air: Στο μικροσκόπιο της Ε.Α. η διακοπή δρομολογίων εσωτερικού

Olympic Air: Στο μικροσκόπιο της Ε.Α. η διακοπή δρομολογίων εσωτερικού

Olympic Air: Οι προσφορές της βδομάδαςΗ αιφνίδια απόφαση της Olympic Air να διακόψει τα δρομολόγια του εσωτερικού δημιούργησε πολλά ερωτηματικά, γεγονός που έθεσε σε συναγερμό την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης έρευνας στην αγορά επιβατικών αερομεταφορών πραγματοποίησε επιτόπιους ελέγχους στις εταιρίες Olympic Air και Aegean Airlines.

Όπως αναφέρει η Επιτροπή στην έκθεσή της, στόχος της ήταν να εξετάσει τον ενδεχόμενο αντι-ανταγωνιστικού χαρακτήρα της εξόδου/απόσυρσης μιας εκ των δύο αεροπορικών εταιριών από συγκεκριμένα δρομολόγια. Τα πορίσματα της έρευνας δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κοινοποιηθεί το αποτέλεσμά τους.

Τα έγγραφα διαβιβάστηκαν στη Βουλή μετά από ερώτηση 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τη Λίτσα Αμμανατίδου και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, για την ανακοίνωση της Olympic Air σύμφωνα με την οποία, από τις 30 Σεπτεμβρίου 2013 διακόπτονται οι πτήσεις της εταιρείας από την Αθήνα για τη Ρόδο, ενώ οι αντίστοιχες από την Αθήνα για τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης πρόκειται να διακοπούν από την 14η Οκτωβρίου 2013.

Olympic Air: Δεν αυτοκτονούμε, εξορθολογίζουμε

Από τη μεριά της η Olympic Air επικαλέστηκε στην οικονομική κρίση αναφορικά με την απόφασή της να διακόψει τα δρομολόγια εσωτερικού. Απαντώντας στα δημοσιεύματα η διοίκηση της εταιρίας αποδίδει τις αποφάσεις και την πολιτική σε εξορθολογισμό του πτωτικού έργου λόγω της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας.

Σε δημοσίευμά του το Sofokleousin.gr είχε επισημάνει ότι οι κινήσεις της διοίκησης ισοδυναμούν με “αυτοκτονία” της εταιρίας, αποδίδοντας μάλιστα τις επιλογές σε επικείμενη απόρριψη της εξαγοράς από την Aegean και σε άτυπη συμφωνία κυρίων στην εσωτερική αγορά, κατάσταση που τείνει στη δημιουργία καρτέλ.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση επισημαίνει ότι: ” Ο εξορθολογισμός του πτητικού έργου είναι μονόδρομος προκειμένου να ενισχυθούν τα οικονομικά της μεγέθη, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Olympic Air με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την διαμόρφωση των δρομολογίων της”.

Πηγή: Sofokleousin.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.