Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης

Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης

Celestyal Cruises

Αγραπιδιά Φλώρινας Ιαματικές πηγές - Travelling News«Ιαματικός Τουρισμός για μια Νέα Στρατηγική Ανάπτυξης» είναι το θέμα ημερίδας που διοργανώνουν η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, ο Σύνδεσμος Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ) και η ΠΕΤΑ ΑΕ στις 25 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ), από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Βασικό ζητούμενο της ημερίδας είναι να αναλυθεί η σημερινή πραγματικότητα στον τομέα του θερμαλισμού, να διερευνηθεί η συμβολή του ιαματικού τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αλλά και η προσέλκυση επενδύσεων.

Στις εργασίες της ημερίδας έχουν κληθεί να μιλήσουν οι υπουργοί Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, Τουρισμού ΄Ολγα Κεφαλογιάννη, Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ενώ θα παρέμβουν ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, ο πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ Παναγιώτης Ζαφειρίου και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων και Τουρισμού της ΚΕΔΕ Φώτης Προβατάς.
Οι  εργασίες της ημερίδας θα συνεχιστούν με τους εξής ομιλητές:
Αγγελίδης Ζήσης, Δρ. υδρογεωλογίας και επιστημονικός σύμβουλος του  ΣΔΙΠΕ, με θέμα: «Η πραγματικότητα του ελληνικού θερμαλισμού στο πλαίσιο της νέας οδηγίας για την Υγεία»
Κουσκούκης Κωνσταντίνος, καθηγητής δερματολογίας, π. αντιπρύτανης, πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων με θέμα «Τουρισμός Υγείας. Το μέλλον των Ιαματικών».
Πάλλης Χρήστος Δρ., πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, με θέμα «Η συμβολή του Ιαματικού Τουρισμού στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας».
Τσακίρης Γεώργιος πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδα, με θέμα «Προοπτικές και προϋποθέσεις για την ορθολογικότερη ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα».
Ραγκούσης Στάθης διευθύνων σύμβουλος της ΠETA Α.Ε, με θέμα «Προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του Ιαματικού Τουρισμού»
Θα ακολουθήσουν παρεμβάσεις των συμμετεχόντων με συντονιστή τον γ.γ. του ΣΔΙΠΕ, Μάρκο Δανά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.