Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Προς Υπουργεία

Επιστολή Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας Προς Υπουργεία

Celestyal Cruises

 Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μαγνησίας

Βόλος, 26 Σεπτεμβρίου 2013

Κοιν.
– Πρόεδρο ΕΤΕΑΝ ΑΕ
   κ. Γεώργιο Γεροντούκο
– Πρόεδρο ΣΕΤΕ
   κ. Ανδρέα Ανδρεάδη
– Πρόεδρο ΞΕΕ
  κ. Γιώργο Τσακίρη
– Πρόεδρο ΠΟΞ
   κ. Γιάννη Ρέτσο
– Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μαγνησίας
   κ. Αριστοτέλη Μπασδάνη
– Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης 
Αριθ. Πρωτ.: Χ0001119

Προς
– Υπουργό Οικονομικών 
κ. Γιάννη Στουρνάρα
– Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας
κ. Κώστα Χατζηδάκη
– Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων
κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

 

    
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Βιώνουμε όλοι μια περίοδο γεμάτη οικονομικά προβλήματα, αβεβαιότητα για το μέλλον, ζούμε σε μια περίοδο ψυχολογικής εξαθλίωσης των Ελλήνων πολιτών και μέσα σε αυτό το κλίμα οι Έλληνες επιχειρηματίες παλεύουν να επιβιώσουν. Μέσα σε αυτούς πολλοί πίστεψαν στο ΤΕΜΠΜΕ και προσπάθησαν είτε να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους είτε να βελτιώσουν τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Σήμερα οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις αδυνατούν να εκπληρώσουν τις άμεσες λειτουργικές υποχρεώσεις τους, περισσότερο δε οφειλές από δάνεια τα οποία μάλιστα τους είχαν προσφερθεί προκειμένου να βοηθήσουν στην ανάπτυξη. Σε πολλές προσπάθειες ρύθμισης αυτών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ κάποιοι αντιπαραθέτουν την ισοπεδωτική λογική, το ότι δηλαδή όταν πήραν τα δάνεια οι επιχειρήσεις δεν προγραμματίστηκαν σωστά. Οι επιχειρήσεις κ. Υπουργέ, στις περισσότερες περιπτώσεις προγραμμάτισαν σωστά, δεν είχαν όμως όπως φαίνεται τόση φαντασία ώστε να περιμένουν μια ατέλειωτη σειρά από φόρους, εισφορές κτλ., δεν είχαν τη φαντασία να περιμένουν ότι μια μέρα θα καλούντο να πληρώσουν φόρο αλληλεγγύης οι επιχειρήσεις οι οποίες «έκλεισαν» τη χρονιά με ζημιές ή για υποκαταστήματα που δεν λειτουργούν ή που έχουν κάνει μηδενικό τζίρο. Πιστεύουμε κ. Υπουργέ, ότι σήμερα υπάρχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ η Πολιτεία να σταθεί αρωγός τους.

ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΤΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ:
– Να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής η οποία έχει οριστεί η 30/5/2014 με την ΚΟΙΝΗ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 12991/2342-13/11/2012 των Υπουργών Οικονομικών, καθώς και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων), βάσει της οποίας είχε παραταθεί η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των χρεών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις.
Ειδικότερα,
– Το ληξιπρόθεσμο κομμάτι των οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, να αναχρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας, μέσω του ΕΤΕΑΝ.
– Να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΚΕΕΕ και οι Διοικητές Τραπεζών για να αποφασίσουν από κοινού να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.
– Όσες επιχειρήσεις δεν δύναται να αποπληρώσουν τις οφειλές των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, και οι τράπεζες πρόκειται ή προτίθενται να  προχωρήσουν στην καταγγελία και κατ’ επέκταση στην βεβαίωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, να δίνεται η δυνατότητα στους προϊσταμένους των Δ.Ο.Υ να ρυθμίζουν την ληξιπρόθεσμη οφειλή τους στο μέγιστο των δόσεων αναλόγως του ποσού και όχι να αντιμετωπίζονται ως νέα βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή του τρέχοντος έτους.

    Η μόνη διέξοδος για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να επιβιώσουν είναι αυτή η περαιτέρω επιμήκυνση με αντίστοιχες δόσεις αναλόγως του ύψους των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οπωσδήποτε σε δόσεις και για ληξιπρόθεσμα ποσά άνω των € 50.000,00 (πάνω από 100 δόσεις) αφού ήδη η απορροφητικότητα των νέων δάνειων με την εγγύηση του Δημοσίου είναι σε μικρά ή μηδενικά σχεδόν επίπεδα.         

    Πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι άμεση η παρέμβαση σας με την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση αν όλοι μαζί το θελήσουμε. Μας είναι αδιανόητο κ. Υπουργέ να βάλουν λουκέτο και άλλες επιχειρήσεις, να βρεθούν στον δρόμο και άλλοι εργαζόμενοι ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα όπως ακούμε θα αρχίσει η ανάκαμψη. Οι μικρές και οι πολύ μικρές επιχειρήσεις στις οποίες συγκαταλέγονται και πάρα πολλά ξενοδοχεία είναι αυτές οι οποίες δεν «πρόδωσαν» ποτέ το ελληνικό κράτος. Ήταν αυτές η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και παρότι αυτή την ραχοκοκαλιά κάποιοι προσπάθησαν να την τσακίσουν οι επιχειρήσεις αυτές ακόμη αντιστέκονται. Είμαστε βέβαιοι για την κατανόηση σας και για την προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης λύσης.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
Για οποιαδήποτε διευκρίνιση είμαστε στη διάθεση σας.

    
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

       Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

Γεώργιος Ζαφείρης            Πάρης Κονιόρδος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.