Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Η Δήμαρχος Τήλου καταγγέλλει: Κάποιοι επιδιώκουν να «δέσουν» το Sea Star

Η Δήμαρχος Τήλου καταγγέλλει: Κάποιοι επιδιώκουν να «δέσουν» το Sea Star

Tilos sea star«Πόλεμο» από επιχειρηματικά συμφέροντα, προκειμένου να αποσυρθεί το ταχύπλοο «Sea Star», που ανήκει στο δήμο Τήλου και πραγματοποιεί δρομολόγια από και προς τη Ρόδο, καταγγέλλει πως δέχεται το τελευταίο διάστημα η δήμαρχος του νησιού, Μαρία Καμμά.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η κ. Καμμά επισημαίνει πάντως πως παρά τις πιέσεις, το πλοίο θα συνεχίσει κανονικά τα δρομολόγιά του, ενώ σημειώνει ότι θα ζητήσει συνάντηση με τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη προκειμένου να τον ενημερώσει για την κατάσταση.

Επίσης, θα επιχειρήσει να διεκδικήσει εκ μέρους του δήμου την είσπραξη του 50% των εισιτηρίων από τον χειμώνα, που το πλοίο επιδοτείται με τρία δρομολόγια την εβδομάδα.

Όπως ανέφερε η δήμαρχος, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου για πλειστηριασμό του Sea Star μετά από προσφυγή τεχνικής εταιρείας για οφειλόμενα ποσά, αναβλήθηκε για το 2016, καθώς ο δήμος έχει προσφύγει δικαστικά εναντίον της συγκεκριμένης τεχνικής εταιρείας για πλημμελή επισκευή, η οποία – όπως τόνισε – ακινητοποίησε το πλοίο, πέρυσι το καλοκαίρι, για ενάμιση μήνα, μέσα στην υψηλή περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου.

Η δήμαρχος Τήλου ζητά ισονομία και ισοπολιτεία και καταγγέλλει πως «υπάρχουν εκπρόσωποι φορέων, επιχειρήσεων και πολιτικοί που δεν στηρίζουν ένα πλοίο το οποίο αποδεδειγμένα έδωσε φτερά ανάπτυξης στο νησί».

Το πλοίο ανήκει σε εταιρεία το πλειοψηφικό πακέτο της οποίας ανήκει στον Δήμο Τήλου και από το 2000 συνδέει το νησί με τη Ρόδο. Όπως λέει η κυρία Καμμά, από τότε η Τήλος γνώρισε σημαντική ανάπτυξη και ήταν καθοριστική η συμβολή του στο να μην«ερημώσει» το νησί των Δωδεκανήσων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.