Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Autohellas Hertz: Κέρδη €3 εκ. στο α΄ εξάμηνο

Autohellas Hertz: Κέρδη €3 εκ. στο α΄ εξάμηνο

AUTOHELLAS HERTZΗ σημαντική αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων λόγω της ανόδου των τουριστικών αφίξεων διατήρησε τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στα περσινά επίπεδα των €68.6 εκ. παρά την περαιτέρω αδυναμία της ζήτησης στην αγορά εταιρικών μισθώσεων.

Έτσι και τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων  στο α΄ εξάμηνο παρουσίασαν κέρδη €3 εκ. από €0.5 εκ. ζημιές το 2012  παρά το ότι το μεγαλύτερο κομμάτι  του κύκλου εργασιών πραγματοποιείται στο γ΄ τρίμηνο του έτους λόγω της εποχικότητας των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων. Έτσι η εκτίμηση για την δυναμική του επόμενου διαστήματος είναι θετική.

Η αύξηση του φορολογικού συντελεστή σε 26% από 20% προσαύξησε σημαντικά την υποχρέωση του αναβαλλόμενου φόρου της εταιρείας, συγκεκριμένα κατά €4.5 εκ. (κατά το α΄ τρίμηνο του έτους), διαμορφώνοντας το ενοποιημένο αποτέλεσμα μετά φόρων και δικαιώματα μειοψηφίας σε ζημίες €2.4 εκ. παρά την σημαντική βελτίωση του προ φόρων αποτελέσματος. Η θετική δυναμική της κερδοφορίας παρουσιάζεται και στα αποτελέσματα μετά φόρων του β΄ τριμήνου που διαμορφώθηκαν σε €2.4 εκ. από € 323 χιλ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, αποσβέσεων και χρηματοεπενδυτικών αποτελεσμάτων έφθασαν τα €30.2 εκ. ενώ οι λειτουργικές ταμειακές ροές ήταν θετικές κατά €6.4 εκ. επιτρέποντας παράλληλα την διατήρηση  των διαθεσίμων σε ενοποιημένο επίπεδο σε  €71.4 εκ. παρά τον διπλασιασμό της επένδυσης σε στόλο αυτοκινήτων, στα €22 εκ. από €11 εκ. το αντίστοιχο περσινό διάστημα αλλά και την απομείωση των δανείων κατά        €37.4 εκ.

Με την αποπληρωμή των δανείων ο καθαρός δανεισμός (δάνεια μείον ταμειακά διαθέσιμα) διαμορφώθηκε σε €115,4 εκ. με αποτέλεσμα η σχέση καθαρού δανεισμού προς  ίδια κεφάλαια να είναι κάτω από 1/1, μόλις 0,82/1, σημαντικά ισχυρότερη ακόμα και από τις μεγαλύτερες διεθνείς εταιρείες του κλάδου στην Ευρώπη, όπου  η σχέση αυτή ξένων προς ίδια κεφάλαια είναι τουλάχιστον 4/1.  

Η εταιρεία εκτιμά ότι και κατά το 2013 θα συνεχίσει, λόγω αδυναμίας της οικονομίας, η κάμψη της ζήτησης για εταιρικές μισθώσεις. Αντίθετα η αύξηση στην εισερχόμενη τουριστική κίνηση προς την χώρα μας αναμένεται να συμβάλει στην αύξηση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων κατά το εξάμηνο Μάιου-Οκτώβριου διατηρώντας την κερδοφορία της εταιρείας στα ίδια τουλάχιστον επίπεδα.

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας τον Ιούνιο του 2013 εγκρίθηκε η επιστροφή κεφαλαίου με διανομή μετρητών αναλογικά στους μετόχους, συνολικού ποσού €7.8 εκ, η οποία θα εκτελεστεί μετά την έγκριση των αρμόδιων αρχών.

Από τις 15 Μάιου 2012 η εταιρεία έχει και τα δικαιώματα βραχυχρόνιων  ενοικιάσεων και στην Ρουμανία. Η εταιρία πλέον δραστηριοποιείται σε 5 χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία και Μαυροβούνιο, όπου ακολουθεί πολιτική λελογισμένης ανάπτυξης, χτίζοντας σταδιακά την παρουσία της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.