Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ανοίγει η αυλαία για την 48η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας...

Ανοίγει η αυλαία για την 48η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής

Celestyal Cruises

Έκθεση Χειροτεχνίας ΚρεμαστήςΤην Παρασκευή 9 Αυγούστου ανοίγει η αυλαία της 48ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής που θα πραγματοποιηθεί στις 9 έως 23 Αυγούστου 2013 από το Δήμο Ρόδου, τη Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής και τον Πολιτιστικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Κρεμαστής «Παναγία η Ελεημονήτρια».
Η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων χειροτεχνίας και αγροτικής παραγωγής της περιοχής αλλά και του πολιτισμικού πλούτου της νήσου είναι μερικά από τα σημεία στα οποία αποσκοπεί η 48η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής.
Η Έκθεση στοχεύει στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, του έλληνα παραγωγού, αλλά και της οικονομίας του νησιού, καθώς αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται το νησί κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ενώ θα φιλοξενήσει 80 εκθέτες από όλη την Ελλάδα που θα εκπροσωπήσουν κλάδους της Χειροτεχνίας, της Βιοτεχνίας και της Αγροτικής Οικονομίας. Σκοπός των διοργανωτών, είναι η σταδιακή, χρόνο με το χρόνο, διεθνοποίηση της Έκθεσης και η μετεξέλιξη της σε σημείο αναφοράς στην περιοχή της Μεσογείου.
«Η Πανελλήνια Έκθεση Κρεμαστής αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για το νησί της Ρόδου που συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού ως ένας ιδιαίτερος προορισμός για τον επισκέπτη για να γνωρίσει τόσο τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου, όσο και την παράδοση διά των εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκειά της», τονίζει ο Πρόεδρος Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Κρεμαστής και Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής της Έκθεσης, κ Νικόλαος Κεφαλάκης. «Εκείνο που έχουμε ανάγκη είναι ο αλλοδαπός, αλλά και ο ημεδαπός επισκέπτης να ταυτοποιήσει τον τόπο μας με προϊόντα που θα καταγράψει στη μνήμη του, αλλά και θα καταναλώσει».
Παράλληλα την Έκθεση θα πλαισιώνει καθημερινά πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων από τοπικές πολιτιστικές ομάδες και συλλόγους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.