Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2013 το BLACK SEA TOURISM FORUM &...

Στην Αθήνα, τον Οκτώβριο του 2013 το BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP”

Celestyal Cruises

UnknownΚατόπιν κοινής πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων και του Αναπτυξιακού Πρόγραμματος των Ηνωμένων Εθνών (UNDP), η Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), μέσω του Athens Convention & Visitors Bureau (ACVB), προγραμματίζει τη διοργάνωση του BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP, στην Αθήνα.

To BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP είναι μία διοργάνωση επαγγελματικού χαρακτήρα (b2b) που μεταξύ άλλων, στοχεύει στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος απο τις χώρες και την ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας (Ρωσία, Ουκρανία, Τουρκία κλπ) στην Αθήνα και στην Ελλάδα αλλά και στην ενίσχυση των ροών επισκεπτών ανάμεσα στις 12 χώρες που αποτελούν τη ζώνη δραστηριότητας του UNDP Black Sea Trade & Investment Program.’

Το BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 10 και 11 Οκτωβρίου 2013 και θα συμμετέχουν επιλεγμένοι Tour Operators και εμπορικοί εκπρόσωποι από τις 12 αυτές χώρες καθώς και κορυφαίοι επιλεγμένοι αγοραστές της Ευρωπαϊκής τουριστικής αγοράς με στόχο την δημιουργία και την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας συνεργασίας της τουριστικής αγοράς των εν λόγω περιοχών.

Ειδικότερα, στο BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP της Αθήνας, θα προσκληθούν:
Διακεκριμένοι Buyers από την Ευρώπη, κατά κύριο λόγο -αλλά όχι αποκλειστικά-από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη  Γερμανία, την Ελβετία, την Ολλανδία και την Γαλλία.
Διακεκριμένοι Buyers από τις ΗΠΑ και τις αναδυόμενες αγορές
Διακεκριμένοι Buyers από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τη ζώνη δραστηριότητας του UNDP Black Sea Trade & Investment Program: Αλβανία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Μολδαβία, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία και Ουκρανία.

Με σκοπό την πληρέστερη αξιοποίηση των προοπτικών που ανοίγονται μέσω του BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP και αξιοποιώντας το “μοντέλο” του απόλυτα επιτυχημένου Travel Trade Athens Workshop (22 – 23 Απριλίου 2013), το ACVB έχει, ήδη, εξασφαλίσει την υποστήριξη των ακόλουθων διεθνών οργανισμών:

World Youth Student & Educational Travel Association WYSE
Adventure Travel Trade Association ATTA
Romanian Association of Travel Agencies TIES
The International EcoTourism Society TIES
Association of Turkish Travel Agencies TÜRSAB

Μέσω του προγράμματος περιηγήσεων και επισκέψεων στους πλέον ενδιαφέροντες χώρους και στις υποδομές της Αθήνας που ήδη διαμρφώνεται από το ACVB, οι επαγγελματίες επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών και υποδομών της πόλης και να σχηματίσουν προσωπική άποψη για το τουριστικό της προϊόν.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης δήλωσε σχετικά: “ Η επιλογή της Αθήνας ως χώρου διοργάνωσης του BLACK SEA TOURISM FORUM & WORKSHOP, καταμαρτυρεί την αλλαγή του κλίματος που υπάρχει το τελευταίο διάστημα για την πόλη μας διεθνώς και δικαιώνει την πολιτική μας να αναδείξουμε τον στρατηγικό περιφερειακό ρόλο που μπορεί η Αθήνα να διαδραματίσει, στην ανάπτυξη επιχειρηματικών και επαγγελματικών δεσμών στον τομέα του Τουρισμού μεταξύ των χωρών που απαρτίζουν τη ζώνη δραστηριότητας του UNDP Black Sea Trade & Investment Program” καθώς και των σχέσεών τους με τις μεγάλες παραδοσιακές και αναδυόμενες αγορές της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς”.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΤΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων κ. Γιώργος Μπρούλιας, ανέφερε σχετικά: “Η κοινή αυτή πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων και του UNDP προσφέρει μία μοναδική ευκαιρία στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Αθήνα, να φιλοξενήσουν μία διοργάνωση υψηλού επαγγελματικού χαρακτήρα και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες προβολής του τουριστικού μας προιόντος και βελτίωσης των επαγγελματικών δεσμών μεταξύ των χωρών της περιοχής μας και της διεθνούς τουριστικής κοινότητας. Η ΕΑΤΑ μέσω του ACVB, αξιοποιώντας την πολύτιμη τεχνογνωσία της στις διοργανώσεις τέτοιων απαιτήσεων ολοκληρώνει αυτό το διάστημα, τον σχεδιασμό της διοργάνωσης, σε συνεργασία με όλους τους ενδιαφερόμενους τουριστικούς φορείς της χώρας μας αλλά και φορείς της διεθνούς αγοράς”.

Ο επικεφαλής του Προγράμματος UNDP BSTIP Greece, κ. Barry Kolodkin δήλωσε «το Black Sea Trade and Investment Promotion Programme, υποστηρίζει με ικανοποίηση, από κοινού με την πόλη των Αθηνών, τη διοργάνωση του Black Sea Tourism Forum & Workshop στην Αθήνα. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε τους τουρίστες, να ταξιδέψουν σε συναρπαστικούς προορισμούς στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομική ανάπτυξη, την αύξηση της απασχόλησης καθώς και μία πιο διακριτή περιφερειακή «ταυτότητα». Σε συνέχεια της επιτυχίας της διοργάνωσης Argo, τον περασμένο χρόνο, πιστεύουμε ότι η φετινή διοργάνωση, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων θα αποδειχθεί καταλυτική και εποικοδομητική ως προς την ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών ευκαιριών στον τομέα του τουρισμού, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».  
Το πρόγραμμα φιλοξενίας υποστηρίζουν το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΞΕΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (ΗΑΤΤΑ), η Γενική Πανελλαδική Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ) καθώς και η Αεροπορική Εταιρεία Aegean, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η ERA Ltd, η Καμπύλη ΑΕΒΕ, η Congress Line, η Key Tours, όπως και το GTP και Travel Daily News ως Χορηγοί Επικοινωνίας ενώ σημειώνεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν αναλυτικά όλοι οι μεγάλοι χορηγοί και υποστηρικτές του προγράμματος καθώς και όλες οι λεπτομέρειες συμμετοχής στη διοργάνωση.

Hotel Bookings in Athens, Greece – Suggested for its best rates  – Check Availability

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.