Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Πειραματικό μελισσοκομείο στο πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Πειραματικό μελισσοκομείο στο πρώην βασιλικό Κτήμα Τατοΐου

Celestyal Cruises

ktima-tatoiouΤην έγκριση του έδωσε ομόφωνα το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων στην εγκατάσταση πειραματικού μελισσοκομείου στο πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου, προκειμένου ο χώρος να ξαναβρεί τον αγροτοπαραγωγικό του χαρακτήρα.

Τα μέλη του Συμβουλίου απάντησαν θετικά στην αίτηση που κατέθεσε το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Αθηνών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητώντας να εγκαταστήσει μελισσοκομείο αποτελούμενο μόνο από 25 κυψέλες, χωρίς πρόσθετες εγκαταστάσεις.

«Πρόκειται για μια μικρή μη οχλούσα επένδυση που δεν δημιουργεί πρόβλημα. Πρέπει να βρεθούν λειτουργίες για το χώρο αυτό», επισήμανε η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων του ΥΠΠΟ, Ευγενία Γατοπούλου, ενώ  ο επίτιμος διευθυντής του ΥΠΠΟ, Ιορδάνης Δημακόπουλος πρόσθεσε: «Στο κτήμα είχαν τοπική παραγωγή, οπότε μια μικρή μονάδα παραγωγής μελιού θα λειτουργούσε στο πλαίσιο της αναβίωσης αυτών των δραστηριοτήτων».

Τα μέλη του Συμβουλίου διαφώνησαν ωστόσο στην προτεινόμενη από το Ινστιτούτο χωροθέτηση του μελισσοκομείου στο κεντρικό τμήμα του κτήματος, κοντά στο αστυνομικό τμήμα και το κτίριο του Διοικητηρίου. Η περιοχή αυτή ζητήθηκε από το Ινστιτούτο, καθώς έχει μεγάλη κάλυψη από πεύκα και άλλα φυτικά είδη, ενώ προσφέρει προστασία των μελισσιών από κλοπή ή ανεξέλεγκτους ψεκασμούς.

Όπως όμως είχε επισημάνει η Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής στο εισηγητικό της σημείωμα, η εγκατάσταση του πειραματικού μελισσοκομείου στο κεντρικό τμήμα μπορεί να επιφέρει όχληση των επισκεπτών από την παρουσία μελισσών, αλλά και τη λήψη πρόσθετων μέτρων για την ασφάλεια των περιπατητών και του κτήματος.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων γνωμοδότησε τελικά ότι η χωροθέτηση θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με την αρμόδια Εφορεία Νεωτέρων Μνημείων Αττικής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.