Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Διαμαρτυρία των Υπαλλήλων του ΕΟΤ

Διαμαρτυρία των Υπαλλήλων του ΕΟΤ

letterΑνακοίνωση των αποφάσεων των ΔΣ των Υπαλλήλων του ΕΟΤ, εστάλει στ ΤΝ, η οποία αναφέρει τα εξής

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Υπαλλήλων του ΕΟΤ, του Υπουργείου Τουρισμού και των Διπλωματούχων Μηχανικών του ΕΟΤ σε κοινή συνεδρίασή τους που έγινε την Πέμπτη 4-7-2013 αποφάσισαν να διευρύνουν τη συνεργασία τους, για τα παρακάτω θέματα:

Την άρνηση της Πολιτικής Ηγεσίας του Τουρισμού να δεχτεί και να ακούσει τα προβλήματα και τις προτάσεις των εργαζομένων. Αποκορύφωμα της περιφρόνησης προς τους εργαζόμενους είναι να μη τους συμπεριλάβει στο δημόσιο διάλογο, στη διαβούλευση και στη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Τη μείωση των δομών των Υπηρεσιών που σχεδιάζουν και υλοποιούν τη Τουριστική Πολιτική η οποία θα προκαλέσει σημαντικά προβλήματα στον Ελληνικό Τουρισμό και άμεσο κίνδυνο δημιουργίας νέων ανέργων.

Τη σύσταση δεύτερης Γενικής Γραμματείας στο Υπουργείο Τουρισμού χωρίς Οργανωτική δομή και αποστολή που διογκώνει το διοικητικό σχήμα της ηγεσίας του Υπουργείου, δημιουργεί επιπρόσθετη γραφειοκρατία και σημαντική δημοσιονομική επιβάρυνση λόγω των αμοιβών του Γενικού Γραμματέα, των συμβούλων και των μετακλητών υπαλλήλων που τον συνοδεύουν.

Τη σκόπιμη παράκαμψη των διατάξεων της Εργατικής νομοθεσίας που παραβιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των Υπαλλήλων του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού. Επίσης την παράκαμψη της Διοικητικής νομοθεσίας με αποτέλεσμα τα τελευταία δύο χρόνια να μην εφαρμόζονται οι κανόνες αξιολόγησης για την αξιοκρατική κρίση, εξέλιξη και προαγωγή των Υπαλλήλων.

Για τους ανωτέρω λόγους τα Σωματεία Εργαζομένων του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ θα εντείνουν τις προσπάθειές τους προκειμένου να ανασχέσουν την  απαξιωτική και προσβλητική για την προσωπικότητα των εργαζομένων πολιτική της κυβέρνησης.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων
Υπαλλήλων ΕΟΤ – Υπαλλήλων Υπουργείου Τουρισμού – Διπλωματούχων Μηχανικών ΕΟΤ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.