Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκίνησε η 2η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, στο Ρέθυμνο

Ξεκίνησε η 2η Γιορτή Κρητικής Διατροφής, στο Ρέθυμνο

2η Γιορτή Κρητικής ΔιατροφήςΟ πολιτισμός, τα Κρητικά προϊόντα-Κρητική κουζίνα και η παράδοση συνυπάρχουν στην δεύτερη γιορτή Κρητικής διατροφής που πραγματοποιείται στο δημοτικό κήπο Ρεθύμνου και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-ΠΕ Ρεθύμνου, το δήμο και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Την έναρξη των εκδηλώσεων κήρυξε ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης παρόντων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνου και Αυλοποτάμου Ευγένιου, του βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, της αντιπεριφερειάρχη Μαρίας Λιονή, του δημάρχου Γιώργου Μαρινάκη του Προέδρου του Επιμελητήριο Ρεθύμνου Γιώργου Γιακουμάκη, τοπικών αρχών, εκθετών-παραγωγών, περιφερειακών-δημοτικών συμβούλων και πλήθος κόσμου.
Η γιορτή ΄΄2ης Κρητικής διατροφής΄΄ θα διαρκέσει έως 12 Ιουλίου και στο χώρο του δημοτικού κήπου κυριαρχεί η έκθεση Κρητικών προϊόντων ενώ καθημερινά γίνονται παράλληλες εκδηλώσεις πολιτιστικού-μορφωτικού-εκπαιδευτικού περιεχομένου, με την συμμετοχή μικρών και μεγάλων αλλά και ψυχαγωγικό πρόγραμμα.
Για τους σκοπούς της γιορτής της ανάδειξης και προώθησης των Κρητικών προϊόντων και την ποιότητας τους, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης, η αντιπεριφερειάρχης ο δήμαρχος και ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου.
«Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή της Κρήτης που ξεκινά από το Ρέθυμνο και θα επεκταθεί σε όλο το νησί. Στοχεύουμε στην ανάδειξη των ποιοτικών μας προϊόντων, της παραδοσιακής Κρητικής κουζίνας, και την διασύνδεση τους με το τουριστικό μας προϊόν. Ειδικά στον τομέα αυτό η Περιφέρεια δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα, και αυτό επιχειρούμε μέσα από την έκθεση» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Ο Περιφερειάρχης μετά την περιήγηση του στα περίπτερα των εκθετών με τους οποίους και συνομίλησε, επισκέφθηκε και την έκθεση φωτογραφίας θρησκευτικού τουρισμού που πραγματοποιείτε στον δημοτικό κήπο Ρεθύμνου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.