Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Tο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum το Μάιο του 2015

Tο 3ο Posidonia Sea Tourism Forum το Μάιο του 2015

Celestyal Cruises

Posidonia Sea Tourism Forum 2013Ούριος άνεμος πνέει για το νέο συνεδριακό και εκθεσιακό γεγονός 
μέσα από τη δυναμική παρουσία κορυφαίων εκπροσώπων των κλάδων κρουαζιέρας και yachting.
Οι διοργανωτές επιβεβαίωσαν ότι το 3ο Posidonia Sea Tourism Forum θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2015 στην Αθήνα, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση αυτή, η οποία διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια, κατάφερε να εδραιωθεί πολύ γρήγορα ως η κορυφαία επιχειρηματική πλατφόρμα για φορείς λήψης αποφάσεων των κλάδων κρουαζιέρας και yachting, κυβερνητικούς και τουριστικούς φορείς, ρυθμιστικές αρχές, λιμάνια και προορισμούς από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μαύρης Θάλασσας.
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την επιτυχία του Posidonia Forum, το οποίο αποτελεί σημαντική προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο των διοργανώσεών μας», δήλωσε ο κ. Βώκος Θεόδωρος, Project Director των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε., διοργανώτριας εταιρείας της έκθεσης Ποσειδώνια, της πιο σημαντικής έκθεσης της ναυτιλιακής βιομηχανίας στον κόσμο.
Πάνω από 650 αντιπρόσωποι και 32 εκθέτες από 25 χώρες παρακολούθησαν το φετινό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε για δύο ημέρες τον περασμένο μήνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Οι διοργανωτές πιστεύουν ότι η επιτυχία αυτή είναι μόνο η αρχή αφού για το 2015 ο πήχης έχει τεθεί ακόμη υψηλότερα.
«Εξέχουσες προσωπικότητες συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές και συντονιστές του συνεδρίου, καθώς επρόκειτο για άτομα που εκπροσωπούν τους μεγαλύτερους φορείς και ενώσεις της κρουαζιέρας και του yachting στον κόσμο. Τα θέματα που τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν εξαιρετικά επίκαιρα για πολλούς άμεσους και έμμεσους φορείς της θαλάσσιας τουριστικής βιομηχανίας, γεγονός που συνέβαλε καθοριστικά για να διεξαχθεί ένα σπουδαίο συνέδριο που αμφισβήτησε, προκάλεσε και ενέπνευσε», δήλωσε ο κ. Βώκος.
Όλοι οι συμμετέχοντες από τους κλάδους της κρουαζιέρας και του yachting συμφώνησαν ότι η Ελλάδα διαθέτει σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε ό, τι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά απαιτούνται περαιτέρω ενέργειες για να ξεπεραστούν ορισμένες άστοχες πολιτικές και αναχρονιστικές νομοθετικές ρυθμίσεις που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Σύμφωνα με τους ομιλητές στο Posidonia Sea Tourism Forum, η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει σημαντικά το μερίδιό της στον ευρωπαϊκό θαλάσσιο τουρισμό, τα συνολικά έσοδα του οποίου διαμορφώνονται στα  40 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Παρά το γεγονός ότι οι πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να βελτιώσει τη διαφάνεια και να απλοποιήσει τις γραφειοκρατικές διαδικασίες είναι αξιέπαινες, αποτελεσματική αλλαγή μπορεί να προκύψει μόνο μέσα από μακροπρόθεσμες στρατηγικές και καλύτερο συντονισμό. Η ανάπτυξη υποδομών και επίσπευση νομοθετικών μεταρρυθμίσεων, που στοχεύουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας τόσο στο home-porting όσο και στον ελλιμενισμό σκαφών αναψυχής, θα μπορούσαν να επιταχύνουν την ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού στην Ελλάδα και κατά συνέπεια να συμβάλουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας και στην καταπολέμηση της υψηλής ανεργίας.
«Πιστεύουμε ότι όλοι όσοι παρακολούθησαν το συνέδριο συνειδητοποίησαν τις τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες που παρουσιάζει ο θαλάσσιος τουρισμός καθώς και το θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει στις οικονομίες της περιοχής. Δεσμευόμαστε ότι το επόμενο συνέδριο θα δώσει ακόμη περισσότερη τροφή για σκέψη, και ζητάμε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να εξετάσουν τα θέματα που τέθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και να προτείνουν στρατηγικές και μέτρα που θα βοηθήσουν την περιοχή μας να αποκομίσει περισσότερα οφέλη από αυτό τον προσοδοφόρο τομέα», κατέληξε ο κ. Βώκος.
Η εκδήλωση εγκωμιάστηκε από τους αντιπροσώπους και τους εκθέτες για την μεγάλη της επιτυχία και τα απτά αποτελέσματα. Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών σφυρηλατήθηκαν αρκετές συνεργασίες, καθώς οι εκπρόσωποι εταιρειών  και οι προορισμοί ήρθαν σε επαφή με στελέχη του κλάδου και συμμετείχαν σε μία σειρά από σεμινάρια και στοχευμένες συναντήσεις με στόχο την ανεύρεση αμοιβαίων συνεργιών.  Ο Ελευθέριος Κεχαγιόγλου, Πρόεδρος του Ελληνικού Δικτύου Μικρών Νησιών δήλωσε: «Χάρη στη συμμετοχή μας, είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τη Seabourn Cruises για δύο διερευνητικές επισκέψεις πλοίων της στην Ύδρα αυτό το καλοκαίρι. Επιπρόσθετα, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και σε συνεργασία με τη Donomis Cruise Services θα διοργανώσουμε ένα B2B συνέδριο για τοπικούς επιχειρηματίες, εστιάζοντας στις δικές τους ευθύνες για αυτούς τους τομείς και στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους προκειμένου να εισέλθουν σε μια πορεία ανάπτυξης».  
Η Cahya Summaningish από την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Ινδονησίας, δήλωσε: «Αυτή είναι η 2η συμμετοχή μας στο Posidonia Sea Tourism Forum. Όταν επισκεφτήκαμε το συνέδριο για πρώτη φορά το 2011 συνειδητοποιήσαμε αμέσως τη σπουδαιότητα αυτού του θεσμού και ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε και εφέτος ως εκθέτες. Επιπρόσθετα, το γεγονός ότι ένας αριθμός κορυφαίων φορέων του κλάδου της κρουαζιέρας και του yachting θα παρακολουθούσαν την εκδήλωση ήταν επίσης ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που μας ώθησε να επισκεφτούμε την Ελλάδα για μια ακόμη χρονιά».
Ο Jamal Humaid Al Falasi, Διευθυντής της Cruise Tourism Dubai πρόσθεσε: «Ενδιαφερόμαστε πραγματικά να αναπτύξουμε σχέσεις στην περιοχή και να επεκταθούμε σε νέες αγορές. Μέσα από συναντήσεις που είχαμε με αντιπροσώπους εταιρειών κρουαζιέρας, στόχος μας ήταν να τους πείσουμε να επαναδρομολογήσουν κάποια από τα πλοία τους στην περιοχή μας και να χρησιμοποιούν το Ντουμπάι ως έναν από τους κεντρικούς τους σταθμούς. Μείναμε πολύ ευχαριστημένοι με τη συμμετοχή μας στο 2ο Posidonia Sea Tourism Forum, καθώς ήρθαμε σε επαφή τους κατάλληλους ανθρώπους ενώ παράλληλα θεωρούμε πως καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Είχαμε επίσης μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού, όπου συζητήσαμε στρατηγικές προώθησης κρουαζιέρων στην Ελλάδα με επιβάτες από το Ντουμπάι καθώς και το αντίστροφο αλλά και το ενδεχόμενο για μια μελλοντική συνεργασία».
Ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του φετινού Posidonia Sea Tourism Forum ήταν η ειδική ενότητα που διοργανώθηκε από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών  (UNDP) για τους προορισμούς της Μαύρης Θάλασσας, δίνοντας την ευκαιρία στις πόλεις Σότσι, Μπατούμι και Τραπεζούντα να παρουσιάσουν τις δυνατότητές τους και τις πρόσφατες βελτιώσεις των υποδομών τους σε ανώτερα στελέχη του κλάδου της κρουαζιέρας. Η Dita Daniela Drone, Επιχειρησιακή Πράκτορας στο UNDP BSTIP, σχολίασε: «Το πρόγραμμα του Posidonia Sea Tourism Forum είχε ένα εύρος περιεχομένου που έδωσε το έναυσμα για γόνιμο προβληματισμό και σκέψη. Και σε αυτό το πλαίσιο η εκδήλωση ήταν μια πραγματικά μεγάλη ευκαιρία για τους καλεσμένους της UNDP BSTIP – τις λιμενικές αρχές και τους ταξιδιωτικούς πράκτορες από την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας – να ενημερωθούν για τις νέες τάσεις, τη νομοθεσία και τις δραστηριότητες των κυριότερων φορέων του κλάδου, καθώς και να δικτυωθούν και να οργανώσουν ειδικά προγραμματισμένες και στοχευμένες συναντήσεις με τους αντιπροσώπους των εταιρειών κρουαζιέρας. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε και πάλι με τα Ποσειδώνια στο επόμενο συνέδριο».  Ο κ. Alexander Kikava από τον Οργανισμό Λιμένος του Μπατούμι κατέληξε: «Το Posidonia Sea Tourism Forum ήταν ένα από τα πιο ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές εκδηλώσεις για τον Οργανισμό Λιμένος του Μπατούμι. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πολλά υποσχόμενη περιοχή της Ανατολικής Μαύρης Θάλασσας. Με την υποστήριξη του προγράμματος προώθησης του εμπορίου και των επενδύσεων στη Μαύρη Θάλασσα του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, οι εκπρόσωποι του οργανισμού μας ήταν σε θέση να παρουσιάσουν τον προορισμό μας και να συμμετέχουν σε Β2Β συναντήσεις με κορυφαία στελέχη των μεγαλύτερων εταιρειών. Το συνέδριο αυτό αποτέλεσε μια τεράστια ευκαιρία προσωπικής επαφής με συναδέλφους από άλλα λιμάνια και φορείς της αγοράς της κρουαζιέρας με σκοπό να βελτιωθεί η κατανόηση και να βρεθούν τρόποι συνεργασίας».
Το Posidonia Sea Tourism Forum έγινε με την ευγενική χορηγία των χρυσών χορηγών ΕΟΤ και Samsung Electronics Hellas, του αργυρού χορηγού ΟΛΠ και των χορηγών RINA, Louis Cruises, Dubai Maritime City Authority και MVS Associates.
 Το 2ο Posidonia Sea Tourism Forum διοργανώνεται υπό την αιγίδα του ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του ελληνικού Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, της CLIA Europe, του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Ένωσης Μεσογειακών Λιμένων Κρουαζιέρας (MEDCRUISE), της Ένωσης Λιμένων Ελλάδας (ΕΛΙΜΕ), της Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού, της Ένωσης Μαρίνων Ελλάδας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) και του Ελληνικού Συνδέσμου Μεσιτών και Εμπειρογνωμόνων Θαλαμηγών (HYBA).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.