Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Σύντομη παράσταση του αρχαίου θεάτρου στο Info-Point του δήμου Αθηναίων

Σύντομη παράσταση του αρχαίου θεάτρου στο Info-Point του δήμου Αθηναίων

αρχαίες μάσκες - Travelling NewsΈνα πρωτότυπο δρώμενο με χορούς και τραγούδια από τις αρχαίες τραγωδίες των Ευριπίδη & Σοφοκλή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 7μ.μ, στο Σημείο Πληροφόρησης Επισκεπτών (INFO-POINT) της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ).
Στον πεζόδρομο της Διον. Αρεοπαγίτου, δόθηκε η ευκαιρία στους επισκέπτες της Αθήνας καθώς και στους κατοίκους της πόλης να παρακολουθήσουν μια σύντομη παράσταση του αρχαίου θεάτρου και συγκεκριμένα την πάροδο του χορού από τις Βάκχες του Ευριπίδη καθώς και το στάσιμο της Αντιγόνης του Σοφοκλή. Την θεατρική ομάδα αποτελούσαν 20 περίπου σπουδαστές της Δραματικής Σχολής «Αθηναϊκή Σκηνή», οι οποίοι ήταν ενδεδυμένοι με θεατρικές στολές, περούκες και μάσκες.
 
Πριν την έναρξη και κατά την έλευση τους στο Info Point του δήμου Αθηναίων η ομάδα των σπουδαστών της Αθηναϊκής Σκηνής παρέλασαν με τύμπανα και κρουστά ξεσηκώνοντας με τον ενθουσιασμό τους όλους τους παρευρισκόμενους επισκέπτες της Αθήνας καθώς και τους περαστικούς.
 
Ο δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και πρόεδρος της ΕΑΤΑ, κ. Γιώργος Μπρούλιας αφού ευχαρίστησε όλη την ομάδα τόνισε ότι «μέσα από τέτοιου είδους δράσεις ενισχύεται η προβολή της Αθήνας και προβάλλεται το πολύπλευρο πρόσωπο της πόλης μας στους ξένους και Έλληνες επισκέπτες. Η Αθήνα με την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης, αρκεί να υπάρχει όρεξη για δημιουργία και συμμετοχή. Εμείς από την πλευρά μας, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα παρόμοιες  δράσεις. Το αξίζει η πόλη μας, το οφείλουμε στους κατοίκους και στους επαγγελματίες της».
 
Η εκδήλωση στο Info-Point του δήμου Αθηναίων διοργανώθηκε με αφορμή τη νέα τουριστική περίοδο και εντάσσεται στις ενέργειες για την τόνωση της τουριστικής προβολής της Αθήνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.