Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Ξεκίνησε η “Ηλιάδα” του Στάθη Λιβαθινού

Ξεκίνησε η “Ηλιάδα” του Στάθη Λιβαθινού

iliada Livathinos Travelling NewsΗ “Ηλιάδα” του Στάθη Λιβαθινού έκανε πρεμιέρα χθες στον χώρο Δ της Πειραιώς 260 και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Η παράσταση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη 1 το βράδυ και το κοινό που παρέμεινε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μέχρι αυτή την προχωρημένη ώρα, χάρισε το πιο θερμό του χειροκρότημα στους συντελεστές.

Η “Ηλιάδα” αποτελεί ένα μεγαλεπήβολο project και ταυτόχρονα μεγάλο στοίχημα για το Φεστιβάλ Αθηνών, καθώς είναι η πρώτη φορά που επιχειρήθηκε να παρουσιαστούν και οι 24 ραψωδίες του γνωστού έπους σε μια θεατρική παρουσίαση. Εγχείρημα που έθεσε μια νέα πρόκληση όχι μόνο στο Φεστιβάλ αλλά και γενικότερα στο σύγχρονο θέατρο.

Όπως έδειξε η χθεσινή πρεμιέρα το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία, καθώς το έργο κατάφερε να κρατήσει καθηλωμένο το κοινό. Για πέντε ώρες οι θεατές παρακολουθούσαν τους 15 ηθοποιούς – ραψωδούς να εναλλάσσουν ρόλους και να αφηγούνται την “Ηλιάδα”, το υπέροχο αυτό ομηρικό έπος.

Σίγουρα δεν είναι ούτε εύκολο, ούτε απλό να αφηγηθεί κανείς την “Ηλιάδα”. Είναι έργο μεγάλης έκτασης, σύνθετο και πολυεπίπεδο, άλλωστε για να πραγματοποιηθεί η παράσταση είχαν αρχίσει πρόβες από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η ιδέα για το πώς μπορείς να αφηγηθείς θεατρικά ένα τόσο συναρπαστικό κόσμο, όπως αυτός της “Ηλιάδας” απασχολούσε για χρόνια τον σκηνοθέτη Στάθη Λιβαθινό και θα λέγαμε πως η χθεσινή παράσταση αποτελεί την αρχή του ταξιδιού για τον σκηνοθέτη, ο οποίος φαίνεται να αντιμετωπίζει την ενασχόληση με το ομηρικό έπος ως εργασία σε εξέλιξη.

Τέλος, να πούμε πως οι παραστάσεις της “Ηλιάδας” θα συνεχιστούν ως και τις 8 Ιουνίου με ώρα έναρξης στις 8 το βράδυ.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.