Home Ειδήσεις στα Ελληνικά Τη κατάθεση της μελέτης του ΟΣΕ για τον Προαστιακό Λουτρακίου περιμένει η...

Τη κατάθεση της μελέτης του ΟΣΕ για τον Προαστιακό Λουτρακίου περιμένει η Περιφέρεια

Προαστιακός Σιδηρόδρομος«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαρχής έθεσε σε προτεραιότητα του στρατηγικού της σχεδιασμού την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου μέχρι το Λουτράκι», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συζήτηση του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Δικαιούχος του έργου, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, είναι ο ΟΣΕ και η ΕΡΓΟΣΕ, υποχρέωση των οποίων είναι η επικαιροποίηση της μελέτης και η υποβολή των τεχνικών δελτίων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

«Αφ’ ης στιγμής αυτό γίνει, το έργο θα ενταχθεί άμεσα στο ΕΣΠΑ, με εξασφαλισμένη τη χρηματοδότησή του είτε κατά την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, όπως είναι και ο στόχος, είτε κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο, η οποία ξεκινά σε λίγους μήνες» τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Μετά τις πιέσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο ΟΣΕ τοποθέτησε το συγκεκριμένο έργο πολύ ψηλά στις προτεραιότητές του, όπως άλλωστε διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΟΣΕ, στο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Αυτό που απαιτείται άμεσα, όπως πρόσθεσε ο κ. Τατούλης, είναι η επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΡΓΟ ΣΕ βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης, και η προσθήκη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Ο κ. Τατούλης εξήρε επίσης το υψηλότατο επίπεδο συνεργασίας με τη Δημοτική Αρχή Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων, όπου με κόπο, κόστος και σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία έχει αποδώσει ελπιδοφόρα αποτελέσματα.

«Ενδιαφέρον μας είναι η επανενεργοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Πελοποννήσου, για την αναβάθμιση του οποίου δαπανήθηκαν τεράστια ποσά και μόλις αυτή έγινε, κατέστη ανενεργό» δήλωσε τέλος ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.

NO COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.