Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Συμμετοχή του ΕΟΤ Γερμανίας στη Διεθνή Έκθεση συνεδριακού τουρισμού IMEX 2013

Συμμετοχή του ΕΟΤ Γερμανίας στη Διεθνή Έκθεση συνεδριακού τουρισμού IMEX 2013

UnknownΑύξηση 33% των μεμονωμένων επιχειρησιακών συναντήσεων κατά τη 11η ΙΜΕΧ

Με μεγάλη επιτυχία και με ένα αισιόδοξο μήνυμα ανάκαμψης του συνεδριακού τουρισμού πραγματοποιήθηκε από 21 έως 23 Μάη η Διεθνής Έκθεση ΙΜΕΧ στη Φρανκφούρτη.

Σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης περίπου 9.000 επαγγελματίες του κλάδου, εκ των οποίων περίπου 3.900 ήταν οι προσκεκλημένοι Hosted Buyers από όλο τον κόσμο, παραβρέθηκαν κατά τη διάρκεια των τριών ημερών στη Φρανκφούρτη με σκοπό τη μελλοντική συνεργασία για τη διοργάνωση συνεδρίων και ταξιδίων ειδικών κινήτρων. Οι ατομικές επαγγελματικές συναντήσεις, οι οποίες καταγράφηκαν μέσω του συστήματος „Appointment“ της ΙΜΕΧ, σημείωσαν αύξηση της τάξης του 33%. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν πάνω από 65.000 συναντήσεις / Meetings μεταξύ των εκθετών και Hosted Buyers, εκ των οποίων 53.000 ήταν μεμονωμένα ραντεβού μεταξύ των εκθετών και επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού, ενώ τα υπόλοιπα ήταν group appointments.

Το ελληνικό περίπτερο, καλύπτοντας μια συνολική επιφάνεια 275 τ.μ. και πλημμυρισμένο από γαλάζιους και λευκούς χρωματισμούς, εικόνες και αισθήσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας, φιλοξένησε 26 εκπροσώπους του συνεδριακού τουρισμού, συνεδριακά κέντρα, Athens Convention Bureau, HAPCO, HATTA, επιχειρηματίες και μεμονωμένα ξενοδοχεία.

Το ελληνικό περίπτερο επισκέφτηκαν  περίπου 150 Hosted Buyers διαφόρων χωρών,  στους οποίους ο ΕΟΤ παρουσίασε στα Αγγλικά και στα Γερμανικά, με Power Point τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για το συνεδριακό τουρισμό και τα ταξίδια κινήτρων. Παράλληλα σε επαφές με τους μεμονωμένους επαγγελματίες διαφόρων χωρών, ο διευθυντής  του Γραφείου ΕΟΤ στη Γερμανία Παναγιώτης Σκορδάς και οι συνεργάτες του αντάλλαξαν απόψεις για στενότερη συνεργασία και εντατικοποίηση των προσπαθειών για την περαιτέρω προώθηση του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα.

Το ενδιαφέρον των επαγγελματιών του συνεδριακού τουρισμού για την Ελλάδα υπήρξε μεγάλο, αποδεικνύοντας έτσι ότι το κλίμα εμπιστοσύνης για την χώρα μας αρχίζει να αποκαθίσταται.

Η επόμενη έκθεση ΙΜΕΧ θα πραγματοποιηθεί από 20 – 22 Μαΐου 2014

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.