Αρχική Ειδήσεις στα Ελληνικά Όλγα Κεφαλογιάννη και Νικόλαος Δένδιας στη Κρήτη με θέματα ασφάλεια, δασοπυρόσβεση και...

Όλγα Κεφαλογιάννη και Νικόλαος Δένδιας στη Κρήτη με θέματα ασφάλεια, δασοπυρόσβεση και συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων

Η υπουργός Τουρισμού κυρία  Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας προήδρευσαν, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Κολυμβάρι Χανίων, με αντικείμενο τον τουρισμό, την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση στην Περιφέρεια Κρήτης.
Η υπουργός τουρισμού στην ομιλία της επισήμανε την αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχτεί με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης για τον από κοινού σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ασφάλεια των τουριστικών περιοχών. Ενώ, χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη συνεισφορά του και στην αποκατάσταση της ασφάλειας σε ολόκληρη τη χώρα. Παράλληλα σε δηλώσεις της είπε ότι  συμφωνεί με την πρόταση του κ. Δένδια για την πραγματοποίηση των μικρών, σε αριθμό συμμετεχόντων συγκεντρώσεων, κατά τρόπο που να γίνεται σεβαστό το συνταγματικό δικαίωμα στη διαμαρτυρία, αλλά χωρίς να παρακωλύεται η κυκλοφορία στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις.
Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη αναφέρθηκε στις Περιφερειακές συσκέψεις που ξεκίνησαν από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και την Κρήτη, τονίζοντας ότι συμβάλλουν καθοριστικά στο καλύτερο συντονισμό των δράσεων των δυο υπουργείων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τους τουριστικούς φορείς, για την επίλυση των όποιων  προβλημάτων παρουσιαστούν.
Με αφορμή τα θετικά μηνύματα που έρχονται για τη φετινή τουριστική σεζόν, επισήμανε ότι απαιτείται η καλύτερη δυνατή προετοιμασία, ο συντονισμός δυνάμεων, η αποτελεσματικότητα και η εντατικοποίηση της προσπάθειας σε ζητήματα που αφορούν μεταξύ άλλων: Στην δασοπυρόσβεση και πυροπροστασία, στην απλούστευση της διαδικασίας διαβατηριακών ελέγχων. Στην  αστυνόμευση τουριστικών περιοχών. Στην αυστηροποίηση  των ελέγχων για φαινόμενα αισχροκέρδειας, του παραεμπορίου στις παραλίες αλλά και του παράνομου ελεύθερου Κάμπινγκ, του  φαινομένου επαιτείας σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης στην αντιμετώπιση κρουσμάτων παραποίησης Αρχής και εξαπάτησης τουριστικών επαγγελματιών. Στην αντιμετώπιση του  προβλήματος της παραπλανητικής διαδικτυακής διαφήμισης παράνομων τουριστικών καταλυμάτων.
Καταλήγοντας η κυρία Κεφαλογιάννη  αναφέρθηκε και σε τρεις σημαντικές πρωτοβουλίες στις οποίες συμβάλει το υπουργείο Τουρισμού. Η πρώτη αφορά τη συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης για την αναβάθμιση του έργου της τουριστικής αστυνομίας. Η δεύτερη στην επαρκή ενημέρωση των λουόμενων για την πρόληψη των πνιγμών. Και η τρίτη αφορά στη συγκρότηση Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων, για περιστατικά που αφορούν τον τουρισμό.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Τουρισμού κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ. Γιώργος Δεικτάκης, ο Περιφερειάρχης Περιφέρειας Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Απόστολος Βουλγαράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Νικόλαος Καστρινάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιόνη. Επίσης οι  Δήμαρχοι:  Ηρακλείου κ. Ιωάννης Κουράκης, Χανίων κ. Εμμανουήλ Σκουλάκης,  Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Μαρινάκης , Αγίου Νικολάου κ. Δημήτριος Κουνενάκης, Ιεράπετρας κ. Ιωσήφ Αναστασάκης, Σητείας κ. Θεόδωρος Πατεράκης, Αρχανών κ. Ρούσσος Κυπριωτάκης,  Βιαννού κ. Παύλος Μπαριτάκης, Γόρτυνος κ. Νικόλαος Σχοιναράκης, Μαλεβιζίου κ. Κωνσταντίνος Μαμουλάκης, Μίνωα κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης, Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη – Ανυφαντάκη, Χερσονήσου κ. Ζαχαρίας Δοξαστάκης , Αγίου Βασιλείου κ. Ιωάννης Πιπεράκης, Αμαρίου κ. Στέφανος Σημαντήρας, Ανωγείων κ. Σωκράτης Κεφαλογιάννης, Μυλοποτάμου κ. Δήμητριος Κόκκινος,  Αποκόρωνου κ. Γρηγόρης Μαρκάκης,  Γαύδου κ. Ευστράτιος Λαμπάκης, Καντάνου κ. Γεώργιος Δερμίτζακης, Κισσάμου κ. Γεώργιος Μυλωνάκης,  Πλατανιά κ. Ιωάννης Μαλανδράνακης,  Σφακίων κ. Παύλος Πολάκης,  Οροπεδίου Λασιθίου κ. Γεώργιος Μπηλιάρας και άλλοι εκπρόσωποι των ΟΤΑ.

video απο cretalive.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.