Αρχική Αθλητικά ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ: “Εφάμιλλος μεγάλων αγώνων του εξωτερικού ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

ΜΑΓΔΑ ΓΑΖΕΑ: “Εφάμιλλος μεγάλων αγώνων του εξωτερικού ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

8th International Marathon Alexander the Great Marathon & 5km &10 km Road Race Thessaloniki Greece 21 April 2013.Photos Chloe PissaΤρέχοντας σαν το άνεμο μέσα στο 2013 έχει μόνο νίκες. Η καλύτερη Ελληνίδα  μαραθωνοδρόμος κέρδισε και το Μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης. «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ καλά» τονίζει η Θεσσαλονικιά αθλήτρια «και είμαι χαρούμενη γιατί με εμπιστεύτηκε η WIND και με τη χορηγία της  μου έδωσε άλλον αέρα. Μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου στην Αθήνα, ήρθε η πρώτη θέση στη Θεσσαλονίκη στο Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» και μάλιστα  με πολύ καλό χρόνο. Τώρα έχω μπροστά μου την Κλασική διαδρομή και δύο τρεις ακόμη αγώνες προετοιμασίας στην Ελλάδα»

-Είσαι ικανοποιημένη από την επίδοση σου και από τον αγώνα;
«Είμαι αρκετά ικανοποιημένη από την επίδοσή μου γιατί ήταν πολύ κοντά στο στόχο που είχαμε θέσει (2:41’) και πολύ κοντά στο ατομικό μου ρεκόρ.
Όσον αφορά τον αγώνα κύλησε ομαλά, ήταν άψογα οργανωμένος (τροφοδοσία, φύλαξη, χρονομέτρηση, ο κόσμος στους δρόμους να ενισχύει τις προσπάθειες των αθλητών), δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τους μεγάλους αγώνες του εξωτερικού».

-Είχες ξανατρέξει στη συγκεκριμένη διαδρομή; Πώς σου φάνηκε; Μπορούσες να πας και καλύτερα αν είχες μεγαλύτερο ανταγωνισμό;
«Τη συγκεκριμένη διαδρομή όχι, παρά μόνο τα τελευταία χιλιόμετρα καθώς έχω συμμετάσχει τρεις φορές στον αγώνα των 10.000μ προηγούμενες χρονιές.
Είναι διαδρομή που προσφέρεται για επιδόσεις λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας σε υψομετρικές διαφορές.
Στον αγώνα τρέχω πάντα μόνη μου, οπότε δε νομίζω να υπήρχε διαφορά στην επίδοση αν είχα ανταγωνισμό. Μου αρκούσε που όλη η οικογένειά μου, συγγενείς και φίλοι θα με περίμεναν στο τέρμα».

-Τι στόχους έχεις για το υπόλοιπο 2013;
«Μέσα στο Μάιο θα τρέξω στο διασυλλογικό πρωτάθλημα και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα 10.000μ. Από εκεί και πέρα θα περιμένω να δω αν θα συμπεριληφθώ στην Εθνική Ομάδα για τους Μεσογειακούς (Ημιμαραθώνιος-Ιούνιος).
Μεγάλος στόχος της χρονιάς θα είναι ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών (Νοέμβριος) με βλέψεις για μια αντίστοιχη επίδοση 2:41’. Στα πλαίσια της προετοιμασίας μου θα τρέξω το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο κάποιους αγώνες 21,1χλμ , 25 χλμ, 30 χλμ στην Ελλάδα».

-Πόσο σημαντική είναι η βοήθεια των χορηγών σου και τι ανάγκες σου καλύπτουν;
«Καταλυτικό ρόλο παίζουν οι χορηγοί στην όλη προσπάθεια που καταβάλω.
Η WIND με την οικονομική ενίσχυση διευκολύνει το κόστος προετοιμασίας και συμμετοχής μου σε αγώνες. Είναι πολύ σημαντικό που μία εταιρεία τέτοιου μεγέθους με εμπιστεύθηκε και τρέχω με τη φανέλα της. Είναι πολύ κολακευτικό για μένα που είμαι η πρώτη μαραθωνοδρόμος που χορηγεί η WIND.
Η Νew Βalance μου παρέχει το αθλητικό υλικό που χρειάζομαι από το 2006 ως και  σήμερα ενώ οι εταιρείες zipvit και exendurance μου χορηγούν τα συμπληρώματα διατροφής μέσω δύο ανθρώπων που λατρεύουν τον αθλητισμό, τους Αθανασόπουλο Αλ. και Μακρόπουλο Αλ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους».

-Πόσα χρόνια ακόμη θα κάνεις πρωταθλητισμό και τι προσδοκείς να πετύχεις;
«Κάνω πρωταθλητισμό από το 1996 και νομίζω πως το 2016 θα είναι ορόσημο. Προσδοκώ μέχρι τότε να βελτιώσω το ατομικό μου ρεκόρ όσο γίνεται περισσότερο στο Μαραθώνιο».

-Πώς είναι η ζωή σου στη Ζάκυνθο; Πού προπονείσαι και πόσο; Πώς είναι να έχεις προπονητή τον άντρα σου;
«Η ποιότητα ζωής στη Ζάκυνθο είναι πολύ υψηλή, οι ρυθμοί δεν είναι έντονοι και οι αποστάσεις πολύ μικρές, οπότε και η διάθεση που έχω για προπόνηση αυξάνεται ολοένα. Προπονούμαι συνήθως εκτός σταδίου για να χαίρομαι και τις φυσικές ομορφιές του νησιού. Προπονούμαι καθημερινά, κάποιες μέρες και δύο φορές προσπαθώντας να καλύψω όσο περισσότερα χιλιόμετρα μπορώ εβδομαδιαίως. Στη συγκεκριμένη προετοιμασία ο μέσος όρος ήταν 120 χλμ/εβδ.
Σίγουρα να έχεις τον άντρα σου και προπονητή είναι ένα πλεονέκτημα, γιατί ξέρει ανά πάσα στιγμή σε τι κατάσταση βρίσκομαι μέσα στη διάρκεια της μέρας και διαμορφώνουμε την προπόνηση αναλόγως. Η βοήθειά του είναι πολύτιμη στο σπίτι αλλά και με το παιδί».  

-Ως εκπαιδευτικός μπορείς να εμπνεύσεις τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και το  Στίβο;
«Ο σκοπός που κάνω αθλητισμό είναι διπλός, τόσο για μένα αλλά κυρίως για τα νέα παιδιά να αποτελέσω παράδειγμα προς μίμηση αφού είμαι στο σχολείο αλλά και στο σύλλογό μας πρότυπό τους. Έστω και ένα παραπάνω παιδί να μυήσω στον αθλητισμό και στο Στίβο είναι θησαυρός».

-Πώς βλέπεις την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος στην Ελλάδα; Σας βοηθάει και που εσάς που κάνετε πρωταθλητισμό;
«Η ανάπτυξη είναι ραγδαία. Χαίρομαι που κάθε χρόνο όλο και περισσότερος κόσμος βλέπουμε να συμμετέχει στους δρομικούς αγώνες της χώρας μας. Πλέον ο άνθρωπος κατάλαβε τα οφέλη του τρεξίματος στην υγεία του και στη ψυχοσυναισθηματική του ισορροπία.
Φυσικά και είναι όμορφο να βλέπεις ένα μωσαϊκό προσωπικοτήτων να αγωνίζονται και ανάμεσά τους να είσαι και εσύ και να διακρίνεσαι. Όσο περισσότεροι συμμετέχουν τόσο μεγαλύτερη αξία έχει η νίκη. Ξέρεις ότι όλοι αγωνίζονται και φτάνουν στα όριά τους στις προπονήσεις και στους αγώνες όπως και εσύ».

-Πώς ήταν παλιά όταν έτρεχες και δεν είχε πολύ κόσμο να γυμνάζεται στους τα τελευταία χρόνια;
«Δυσφορούσα που ο κόσμος δεν καταλάβαινε τα πλεονεκτήματα του τρεξίματος. Τώρα στους νοιώθω διπλά χαρούμενη γιατί επιτέλους βλέπω στους αγώνες και στα γήπεδα άτομα με υποχρεώσεις, επαγγελματίες, επιστήμονες, οικογενειάρχες να χαίρονται τη μαγεία του τρεξίματος!».

-Ποια είναι τα προσωπικά σου ρεκόρ και αν βλέπεις ότι θα τα βελτιώσεις στο μέλλον;
«1.500μ :  4’31’’
5.000μ : 16’44’’
10.000μ: 35’29’’
Ημιμαραθώνιος:  1:15’17’’
Μαραθώνιος:  2:41’05’’
Κατά κύριο λόγο απολαμβάνω το τρέξιμο. Κάνω την προσπάθειά μου και  πάντα στόχος είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου, επομένως κυνηγάω συνεχώς να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ».

-Πού γεννήθηκες και μεγάλωσες, πότε ξεκίνησες να ασκείσαι και πού και πώς ασχολήθηκες με τις μεγάλες αποστάσεις;
«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασα στο Τ.Ε.Φ.Α.Α. της πόλης (1995-1999). Το 2001 διορίστηκα στη Ζάκυνθο ως γυμνάστρια όπου ζω και εργάζομαι τώρα.
Τον αθλητισμό τον ξεκίνησα από 8 χρονών με ενόργανη ενώ στα 11 ξεκίνησα το στίβο στις ακαδημίες του Ηρακλή Θεσσαλονίκης μέχρι το 2003 που πήρα μεταγραφή στην ΑΓΕ Ζακύνθου.
Από Κορασίδα έκανα 800-1.500μ, ενώ πηγαίνοντας στον Νίκο Χαλάτση έκανα 5.000μ-10.000μ κατακτώντας 5 Πανελλήνια Μετάλλια.
Από το 2003 ως και σήμερα με τον προπονητή και σύζυγό μου Νίκο Ακτύπη έχω κατακτήσει 16 Πανελλήνια Μετάλλια σε Μαραθώνιο, 5.000μ,10.000μ,Ανώμαλο δρόμο.
Έχω τρέξει 14 μαραθωνίους: 9 φορές στην Κλασική, 2003 (2:55’), 2004 (2:46’), 2005 (2:47’), 2006 (2:46’), 2007 (2:41’), 2008 (2:41’), 2009 ( 2:44’), 2010 (2:47’), 2012 (2:44’), και Ρότερνταμ (2:43’), Βιέννη ( 2:42’), Γκέτεμποργκ (2:46’), Βερολίνο (2:45’), Θεσσαλονίκη (2:41’)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.