Αρχική Τουρισμός Airbnb: Οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις θα πρέπει να αναφέρουν τους αριθμούς μητρώου που...

Airbnb: Οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις θα πρέπει να αναφέρουν τους αριθμούς μητρώου που έχουν εκδοθεί από τον ΕΟΤ

largeH επίσημη απάντηση της εταιρείας Airbnb, σε σχέση με τις προϋποθέσεις μίσθωσης ιδιωτικών χώρων σε ταξιδιώτες που έρχονται στην Ελλάδα.
«Οι βραχυπρόθεσμες μισθώσεις θα πρέπει να αναφέρουν τους αριθμούς μητρώου που έχουν εκδοθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ). Γι ‘ αυτό ζητάμε από τους χρήστες μας να βεβαιωθούν ότι κατανοούν και τηρούν τους τοπικούς νόμους, πράγμα που σημαίνει ότι οι οικοδεσπότες θα πρέπει να μας πιστοποιήσουν ότι θα το πράξουν πριν προχωρήσουν στην καταχώρηση».

Η διαδικτυακή πλατφόρμα που παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες στην Αθήνα χαρακτηρίζεται «ο πιο εύκολος τρόπος οικονομικής εκμετάλλευσης και προβολής του επιπλέον χώρου», για τον οικοδεσπότη που θέλει να τον μοιράζεται αποκομίζοντας κέρδος, ενώ στους ταξιδιώτες προσφέρει την τοπική εμπειρία. Στην Ελλάδα υπάρχουν ήδη πάνω από 4.000 ακίνητα που έχουν καταχωρηθεί στο δίκτυο της Airbnb, με περισσότερα από 1.000 να βρίσκονται στην Αθήνα. Ομως στη χώρα η δραστηριότητα κινείται σε ένα «αδιευκρίνιστο» τοπίο το οποίο αγγίζει την «εκτός νόμου» δραστηριότητα, κάτι που έχει δημιουργήσει ήδη σειρά αντιδράσεων από τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού, με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο, να ζητεί παρέμβαση του ΣΔΟΕ.

«Η Airbnb είναι μια αγορά με πάνω από 300.000 καταχωρήσεις σε 35.000 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Φαίνεται να υπάρχει ένα παζλ από συγκεχυμένους και συχνά ασαφείς νόμους και κανονισμούς που διέπουν τις βραχυχρόνιες μισθώσεις σε πολλές περιοχές, όπως στην Ελλάδα», συνεχίζει η ανακοίνωση. «Οπως η Airbnb παρέχει την πλατφόρμα και την τεχνολογία για να καταχωρούνται χώροι, οι οικοδεσπότες από την Ελλάδα θα πρέπει να ελέγξουν με τους κατά τόπους ειδικούς για όλες τις νομικές λεπτομέρειες που αφορούν στη φορολογία. Εν τω μεταξύ, είμαστε επίσης σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο, για να εργαστούμε προς μια πιο συνεπές, δίκαιο και προοδευτικό νομικό πλαίσιο που θα επιτρέπει στην κοινότητα που αποτελούν ταξιδιώτες και οικοδεσπότες, οι οποίοι βασίζονται στην Airbnb να συνεχίσει να αναπτύσσεται», καταλήγει.
Με βάση τα στατιστικά το 2012 καταγράφηκε 380% αύξηση των τουριστών που ήρθαν στην Ελλάδα κάνοντας κράτηση στο δίκτυο αυτό. Η ιδέα της «συνεργατικής κατανάλωσης» και της «ανταλλακτικής οικονομίας» βρίσκεται πίσω από το επιχειρηματικό μοντέλο της, μετρώντας πάνω από τέσσερα εκατ. επισκέπτες που έχουν ταξιδέψει χρησιμοποιώντας ως καταλύματα, τα ακίνητα στη διαδικτυακή της πλατφόρμα, εκ των οποίων τα τρία εκατ. μέσα στο 2012.
 
Πηγή: www.tovima.gr
 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.