Αρχική Τουρισμός Η εκπληκτική αύξηση της τουριστικής κίνησης απο Αυστρία το Κυρίαρχο θέμα στα...

Η εκπληκτική αύξηση της τουριστικής κίνησης απο Αυστρία το Κυρίαρχο θέμα στα αυστριακά ΜΜΕ

Αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Αυστρία για ΕλλάδαΜε αφορμή τη συνέντευξη τύπου του τουριστικού ομίλου Verkehrsbüro (στον οποίο ανήκουν η αλυσίδα ταξιδιωτικών γραφείων Ruefa Reisen και οι εταιρίες T.O. Ruefa και Hofer Reisen) επικράτησε στα ΜΜΕ η είδηση για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από Αυστρία για Ελλάδα.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας αυστριακής τηλεόρασης ORF (10.4.2013 στις 19:30) αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός βιώνει μια «αναγέννηση» με στόχο 17 εκατομμύρια τουρίστες για το 2013, εκ των οποίων ένα μεγάλο ποσοστό θα είναι Αυστριακοί. Μετά τις εικόνες από τις διαδηλώσεις εξαιτίας της κρίσης, ο τουρισμός ακολουθεί και πάλι ανοδική πορεία, με τα στοιχεία του Verkehrsbüro να συνιστούν αύξηση της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία προς την Ελλάδα κατά 40%. Ο επικεφαλής του Verkehrsbüro, Martin Bachlechner, δήλωσε στον ORF ότι έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στην Ελλάδα, καθώς οι τουρίστες πέρσι είδαν από κοντά ότι εκτός από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα νησιά επικρατούσε ηρεμία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το 2012 η Τουρκία ήρθε πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών με ποσοστό 15,8%, η Ισπανία δεύτερη με 12,3% και η Ελλάδα τρίτη με ποσοστό 9,1%, ενώ φέτος η Ελλάδα καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση, μετά την Τουρκία, με ποσοστό 12,6% στον όμιλο. Το ρεπορτάζ του ORF έκλεισε με την επισήμανση ότι οι τιμές δεν είναι μειωμένες στην Ελλάδα, ωστόσο υπάρχουν περισσότερες και πιο φτηνές πτήσεις από τη Βιέννη, κυρίως λόγω του ανταγωνισμού μεταξύ της Austrian Airlines και της Air Berlin.

Στο ίδιο κλίμα και το αντίστοιχο ρεπορτάζ του ORF στην ενημερωτική εκπομπή «ZiB Magazin» που αναφέρεται στις πολύ θετικές ειδήσεις για τον ελληνικό τουρισμό, ο οποίος το 2012 μετά από σημαντική κάμψη λόγω της κρίσης, φέτος αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ ανόδου. Το σχετικό ρεπορτάζ χαρακτήρισε την Ελλάδα ως επί χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Αυστριακών, μια και εκεί οι τουρίστες μπορούσαν να βρουν ό,τι επιθυμούσαν, ήλιο, θάλασσα και καλό φαγητό, ωστόσο κατόπιν η χώρα χτυπήθηκε από την κρίση και μεταδίδονταν πολύ διαφορετικές εικόνες από τον «παράδεισο». Η Τουρκία και η Ισπανία κατέλαβαν τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των Αυστριακών, αλλά «τώρα η Ελλάδα επέστρεψε».

Ο Markus Jurasek, από τον τουριστικό οργανισμό TUI, δήλωσε στην εκπομπή ότι η μείωση στις κρατήσεις για την Ελλάδα πέρυσι ανέρχονταν σε διψήφιο αριθμό, όμως όσοι επισκέφτηκαν τη χώρα αποκόμισαν θετικές εντυπώσεις κι έτσι πλέον αναμένεται μεγάλη άνοδος στην τουριστική κίνηση στη χώρα. Το ρεπορτάζ φιλοξένησε δηλώσεις και της κας Γραμματικού-Nunner από το Γραφείο ΕΟΤ Βιέννης, η οποία έκανε λόγο για πολύ θετικό κλίμα των Αυστριακών έναντι της Ελλάδας και για μεγάλη και αξιοσημείωτη ποσοστιαία αύξηση των τουριστών, σε διψήφιο επίπεδο, κάτι που δεν προκύπτει μόνο από τα στοιχεία των τουριστικών πρακτόρων, αλλά και από τα σχετικά ερωτήματα που δέχεται ο ΕΟΤ από Αυστριακούς.

Στο θέμα αναφέρεται και η Wiener Zeitung με τίτλο «Comeback για τα ταξίδια στην Ελλάδα», η Der Standard: «Η Ελλάδα κερδίζει φίλους», η Kurier: «Η Τουρκία είναι πρώτη, αλλά η Ελλάδα κερδίζει έδαφος» και οι Kronen Ζeitung και Österreich: «Η Ελλάδα ως hit του καλοκαιριού». Επίσης το επαγγελματικό περιοδικό TiP στη διαδικτυακή του έκδοση tip-online, αποστολή σε όλα τα ταξιδιωτικά γραφεία της Αυστρίας, ανάμεσα στα άλλα αναφέρει ότι η Ελλάδα καλύπτει την περσινή μείωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.