Αρχική Εκθέσεις Περισσότεροι από 600 Ρώσοι και Έλληνες στο Φόρουμ του Mouzenidis Travel στo...

Περισσότεροι από 600 Ρώσοι και Έλληνες στο Φόρουμ του Mouzenidis Travel στo πλαίσιo της ΜΙΤΤ 2013

mouzenidisΗ εταιρεία Mouzenidis Travel, παραδοσιακά λαμβάνει μέρος σε αυτή την έκθεση κύρους  στη Ρωσική πρωτεύουσα με μεγάλο περίπτερο και με το σύνολο της επιτελικής της ομάδας.
Σκοπός της παρουσίασης είναι η ενημέρωση των ταξιδιωτικών πρακτόρων και δυνητικών τουριστών, μέσα από την ποικιλία των προσφερόμενων προγραμμάτων  και των τιμών της, για πακέτα κάθε είδους, σε όλη την Ελλάδα, εν όψει της επικείμενης θερινής περιόδου.
Στις 20/3/13 και συγκεκριμένα την πρώτη ημέρα της έκθεσης, η εταιρεία Mouzenidis Travel διοργάνωσε ένα μεγάλο forum σχετικά με τον τουρισμό στην Ελλάδα αλλά και την ηγετική θέση της εταιρείας σε αυτόν.
Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πάνω από 600 Ρώσοι και Έλληνες, ειδικοί της τουριστικής βιομηχανίας και ανάπτυξης, παρακολούθησαν την εκδήλωση, συντονιστής της οποίας ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel στη Μόσχα κ. Αλέξανδρος Τσαντικίδης. Ειδικότερα, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού στην Ελλάδα κ. Αναστάσιος Λιάσκος , ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ.  Πάνος  Λειβαδάς,  ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στη Μόσχα κ. Ιωάννης Πλωτάς, ιδιοκτήτες και διευθυντές καταλυμάτων από όλη την Ελλάδα, στελέχη από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας Mouzenidis  Travel Θεσσαλονίκης, στελέχη των εδρευόντων  στη Ρωσία  εταιρειών Mouzenidis αλλά και άλλων χωρών καθώς και εκπρόσωποι από όλους τους πιο σημαντικούς νομούς της Ελλάδος (Χαλκιδικής-Πιερίας-Καστοριάς-Κέρκυρας-Ζακύνθου-Ρεθύμνου-Ηρακλείου-Θάσου-Ρόδου-Αττικής) και άλλοι επίσημοι αντιπρόσωποι.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η επόμενη τουριστική περίοδος ξεκινά πολύ πιο δυναμικά για την Ελλάδα, καθώς η ζήτηση για τη Χώρας μας (στη σημαντική και ολοένα αναπτυσσόμενη αγορά της Ρωσίας) καταγράφει αύξηση κατά 20%, ποσοστό το οποίο επιβεβαιώνεται και από τις προ-κρατήσεις  τουριστικών πακέτων (τα λεγόμενα early booking) της εταιρείας Mouzenidis Travel.  
Όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του φόρουμ, κατά την νέα αυτή περίοδο θα λειτουργεί και θα δραστηριοποιείται στην αγορά η νέα και πολλά υποσχόμενη αεροπορική εταιρεία Ellin Air, η οποία θα συνδράμει στην παραπάνω ανάπτυξη με αποκλειστικές συνέργειες ξενοδοχείων ανά γεωγραφική θέση, αλλά και των απ’ ευθείας πτήσεων της από νέες περιοχές της Ρωσίας.
Κατά την περίοδο 2013 η Mouzenidis Travel  θα πραγματοποιεί στην Ελλάδα περισσότερες από 100 πτήσεις την εβδομάδα από 35 πόλεις της Ρωσίας, σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες Astra,  Ellin Αir, Vim Airlines, Aeroflot,  Rossiyan Airlines, Orenair, Ural  Airlines, Siberia Airlines, Ukraine International Airlines, Khors air,  Belavia κλπ
Με αυτό το πρόγραμμα, η εταιρεία Mouzenidis Travel  θα μπορεί να προσφέρει στους  Ρώσους ταξιδιώτες απ’ ευθείας πτήσεις  προς έξι Ελληνικούς κομβικούς προορισμούς, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη (Χαλκιδική-Πιερία-Θάσος), Άραξος (για όλη την Πελοπόννησο), Ηράκλειο (για όλη την Κρήτη), Κέρκυρα, Ζάκυνθος.

Επιπρόσθετα η εταιρεία Mouzenidis Travel , ανανέωσε την σειρά των προγραμμάτων της ανά γεωγραφική τοποθεσία των περίπου χιλίων (1000) συνεργαζόμενων ξενοδοχειακών μονάδων και με ιδιαίτερη προσοχή, προτείνει μία νέα άποψη για τα ξενοδοχειακά πακέτα «Bomo Club», προϊόν που συνδυάζει υψηλές υπηρεσίες με προγράμματα αναψυχής.  
«Η καλοκαιρινή περίοδος 2013 είναι σημαντική τόσο για την ανάπτυξη των διμερών τουριστικών σχέσεων μεταξύ των χωρών μας όσο και για την αύξηση του αριθμού  τουριστών που αναμένονται στην Ελλάδα» δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Mouzenidis Travel Ρωσίας κ. Αλέξανδρος Τσαντικίδης και προσθέτει: « Για την εταιρεία Mouzenidis Travel, η  Ελλάδα είναι ο βασικός προορισμός και το επίκεντρο του ενδιαφέροντος αύξησης πωλήσεων τα τελευτία 18 χρόνια. Ακόμα περισσότερο, φέτος  σκοπεύουμε να αυξήσουμε σημαντικά τον αριθμό των τουριστών που θα επισκεφθούν την Ελλάδα μέσω της ανάπτυξης των ειδών των τουριστικών πακέτων, των νέων Ελλαδικών προορισμών και με το πρόγραμμα των νέων πτήσεών μας».
Την πλήρη υποστήριξή τους για τις πρωτοβουλίες της εταιρείας Mouzenidis Travel , υπογραμμίζοντας  τη  σημαντική συμβολή στην ανάπτυξη της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού,  εξέφρασαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα  κ. Αναστάσιος Λιάσκος  και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Πάνος Λειβαδάς. Επισήμαναν δε ότι η επαγγελματική πορεία της εταιρείας Mouzenidis Travel,  αυξάνει την ροή των τουριστών από την Ρωσία στην Ελλάδα. Εξέφρασαν, τέλος, την ικανοποίησή τους για την ενεργή δράση της εταιρείας στη συνεχή επέκταση των γεωγραφικών προτάσεων μέσω των τουριστικών πακέτων-προγραμμάτων της.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνεργαζόμενες εταιρείες Mouzenidis Travel προτείνουν μια εντυπωσιακή ποικιλία από εκδρομές και προγράμματα όπως:
Πακέτα διακοπών για ήλιο και θάλασσα   
Ομαδικά  &  Ατομικά προγράμματα διακοπών
Περιηγήσεις για VIP άτομα
Οργάνωση γάμων και άλλων εκδηλώσεων σε κάθε γωνιά της Ελλάδος
Συνδυαστικά προγράμματα Διακοπών με δυνατότητες αγοράς φημισμένων προϊόντων της περιοχής (ενδεικτικά Καστοριά-Γούνα)
Παιδικά εκδρομικά πακέτα  
Ιατρικό τουρισμό
Προσκυνηματικά προγράμματα
Κρουαζιέρες
Συνδυαστικά προγράμματα  εκδρομών

«Η Ρωσία στρατηγικά, αποτελεί μία σημαντική αγορά για την Ελλάδα και  στο πλαίσιο αυτό μία από τις βασικές προκλήσεις για εμάς είναι να καταφέρουμε να αυξήσουμε αυτή την  ροή» δήλωσε  ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Μόσχα κ. Ιωάννης Πλώτας. Συνεχίζοντας ο κ Πλώτας επισήμανε «Για την υλοποίηση αυτών των σχεδίων μας, η αποτελεσματική εργασία που καταβάλει η κορυφαία εταιρεία Mouzenidis Travel , είναι άμεσα και στενά συνδεδεμένη με αυτές τις προοπτικές και τα σχέδιά μας.  Επιπλέον ο Γενικός Πρόξενος επισήμανε τα πολύ σημαντικά βήματα που έγιναν από την Ελληνική πλευρά, συμπεριλαμβανομένης της απλούστευσης της διαδικασίας έκδοσης βίζας.
«Μόνο για το 2012 στη Ρωσία παρατηρήθηκε αύξηση κατά 30 %, ενώ δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη η αύξηση κατά 90% στην έκδοση πολλαπλών εισόδων, γεγονός που επιτρέπει σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων να πραγματοποιούν συχνά ταξίδια προς την Ελλάδα, αλλά και τις χώρες εντός «Σένγνκεν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πλώτας και πρόσθεσε ότι  σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία της Mouzenidis Travel, προβλέπεται αύξηση στην έκδοση βίζας σε ποσοστό 20-30%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη διαδικασία έκδοσης απλής και πολλαπλών εισόδων βίζας, η εταιρεία Mouzenidis Travel συνέδραμε σημαντικά τα κατά τόπους αρμόδια Προξενεία, έτσι ώστε η διαδικασία αυτή να απλουστευθεί  δια της αυτόματης ηλεκτρονικής διαδικασίας 3 ημερών.   
Τις πολύ σημαντικές υπηρεσίες της Mouzenidis Travel, στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, δήλωσαν οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Ελληνικής περιφέρεις καθώς επίσης και Νομάρχες.
 Στην παρουσίασή του ο Υπεύθυνος Τύπου και ΜΕΕ της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) κ. Γιώργος Αγγελής ανέδειξε ένα διαφορετικό «πρόσωπο» της Αθήνας και ανέφερε τα οφέλη της προώθησης των πακέτων αναψυχής στην Ελληνική πρωτεύουσα, συνδυάζοντας έτσι  την δυνατότητα παραθαλάσσιων διακοπών με επίσκεψη σε σημαντικά αρχαιολογικά αξιοθέατα.
 Ο εκπρόσωπος  της Ένωσης Ξενοδόχων Θάσου κ. Φώτης Πούλος,  εξήρε τις υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία Mouzenidis Travel και τον ευχαρίστησε που η εταιρεία επέλεξε το νησί της Θάσου σαν έναν από τους βασικούς προορισμούς της.  
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής κ. Γρηγόρης Τάσιος, τόνισε ότι η Χαλκιδική είναι το «σπίτι» της εταιρείας  Mouzenidis Travel και εξέφρασε την ελπίδα ότι παρά την ανάπτυξη των νέων προορισμών, η Χαλκιδική θα παραμείνει το  στρατηγικό θέρετρο της εταιρείας.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου Κρήτης  κ. Μανώλης Τσακαλάκης δήλωσε ότι η Κρήτη είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά θέρετρα για την εταιρεία και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει το δεύτερο σπίτι της Mouzenidis Travel για τους επισκέπτες του.  
Ο Πρόεδρος του εκθεσιακού κέντρου «ΕΔΗΚΑ» (Καστοριάς) κ. Αχιλλέας Ευαγγέλου, επεσήμανε την πολυσήμαντη παρουσία τουριστών της εταιρείας Mouzenidis Travel στο εμπορικό κέντρο και διαβεβαίωσε ότι η περιοχή με ευχαρίστηση και ανυπομονησία θα περιμένει και φέτος τους τουρίστες από την Ρωσία.
Η εκπρόσωπος  του Συλλόγου Ξενοδόχων παραλίας Πιερίας κ. Ευαγγελία Ξυπτερά, τόνισε ότι η Πιερία είναι ένα ιδανικός προορισμός αναψυχής της νεολαίας και επίσης αναφέρθηκε στις  εκδρομικές δυνατότητες της περιοχής.
Ο Δήμαρχος της Ζακύνθου κ. Στέλιος Μποζίκης και ο εκπρόσωπος της Πελοποννήσου κ.  Κωνσταντίνος Ζαμαλούκας, ενημέρωσαν για την τουριστική υποδομή των περιοχών τους καθώς και για τα σχέδια τους στην καλοκαιρινή περίοδο 2013, έπειτα από την προώθηση των προορισμών αυτών από την εταιρεία Mouzenidis Travel .
Ο Πρόεδρος τη Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης , παρουσίασε στο  κοινό την μοναδικότητα του νησιού της Ρόδου καθώς επίσης και τα σημαντικότερα αξιοθέατα των περιοχών της, με τις απεριόριστες δυνατότητες για τέλειες διακοπές.
Κατά παράδοση στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν κληρώσεις για δωρεάν ταξιδιωτικά πακέτα στην Ελλάδα, αλλά και αεροπορικά εισιτήρια.
Στη δεξίωση που ακολούθησε, όλοι οι συμμετέχοντες και επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν κατ’ ιδιαν και άμεσα από όλα τα στελέχη της εταιρείας, να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για τον τουρισμό στην Ελλάδα ή ακόμα να δηλώσουν ενδιαφέρον για συνεργασία με την εταιρεία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η παρουσίαση της Mouzenidis Travel στην εν λόγω έκθεση, μέσα από το forum που διοργανώνει κάθε χρόνο, έχει γίνει ένα από τα βασικά γεγονότα της τουριστικής έκθεσης καθώς και η κύρια-στρατηγική πλατφόρμα διαλόγου μεταξύ των αρμόδιων στελεχών & εμπειρογνωμόνων της αγοράς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.