Αρχική Τουρισμός Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων, με τον δήμαρχο του Πεκίνου

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων, με τον δήμαρχο του Πεκίνου

μνημόνιο δήμων Αθήνας και ΠεκίνουΗ κοινή βούληση για ακόμη πιο στενή συνεργασία στον τουρισμό, τις εμπορικές σχέσεις και τον πολιτισμό, επιβεβαιώθηκε στη συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων, κ Γιώργου Καμίνη, με τον δήμαρχο του Πεκίνου, κ. Wang Anshun, στο δημαρχιακό μέγαρο της κινεζικής πρωτεύουσας.

Κατά τη συνάντηση οι δήμαρχοι των δύο πόλεων, σε θερμό κλίμα, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας, ενώπιον αξιωματούχων καθώς και των μελών της επιχειρηματικής αποστολής, που συνοδεύει τον δήμαρχο Αθηναίων, στο Πεκίνο.

Στη προσφώνησή του ο κ. Anshun τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο πόλεων, επισημαίνοντας την αλληλοϋποστήριξη μεταξύ Κίνας και Ελλάδας στα μεγάλα διεθνή θέματα.

Σημείωσε ότι το Πεκίνο ενθαρρύνει τις κινεζικές εταιρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα και τόνισε ότι θα είναι πολύτιμη η βοήθεια της Αθήνας, στα ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, λόγω των νέων προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει η πόλη του Πεκίνου.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης, στην αντιφώνησή του, υπογράμμισε ότι η διάθεση για στενή συνεργασία είναι διαρκής και προσκαλώντας τον δήμαρχο Πεκίνου να επισκεφθεί επισήμως την Αθήνα, επισήμανε τις ευκαιρίες που διανοίγονται στον τουρισμό, το εμπόριο και τον πολιτισμό.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης, σε συνεντεύξεις του στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων XINHUA, τον τηλεοπτικό σταθμό CBN (China Business News), την εφημερίδα China Daily, και τους ραδιοφωνικούς σταθμούς Beijing Radio και China Radio International, τόνισε μεταξύ άλλων:

– τη βούλησή και τις πρωτοβουλίες του ώστε η Αθήνα να καταστεί αυτόνομος ταξιδιωτικός και τουριστικός προορισμός

– την ανάγκη να υπάρξει απ´ ευθείας αεροπορική σύνδεση μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου

– καθώς και την πρόθεση της Αθήνας να συνδράμει στη διεξαγωγή μεταπτυχιακών προγραμμάτων για κινέζους φοιτητές στην Αθήνα.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε και η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Συνεργασίας Πεκίνου – Αθήνας, κατά την οποία υπογράφτηκαν τρία μνημόνια συνεργασίας μεταξύ επιχειρηματιών που συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή και κινεζικών εταιριών.

Κατά τη συνεδρίαση ο κ. Καμίνης προανήγγειλε την Ίδρυση Κέντρου Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας στην Αθήνα, και προσκάλεσε τις κινεζικές επιχειρήσεις να συμμετάσχουν σ´ αυτό.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, κ Φώτης Προβατάς, στην ομιλία του, σημείωσε την προσήλωση της Αθήνας στη συνεργασία με την πόλη του Πεκίνου, με γέφυρα τα 10.000 μέλη που απαρτίζουν την κινέζικη κοινότητα στην Αθήνα.

Τις προωθητικές πρωτοβουλίες τουριστικής προβολής που αναπτύσσει η Αθήνα, μέσω της Εταιρίας Ανάπτυξης και Τουριστικής προβολής του δήμου Αθηναίων, παρουσίασε ο διευθύνων σύμβουλος,  κ. Αλέξης Γαληνός.

Επίσης, ο κ. Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στο Εθνικό Θέατρο, καθώς και στο Κέντρο Προγραμματισμού του δήμου του Πεκίνου.

 

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Τετάρτη 27 Μαρτίου

Επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο, πραγματοποιεί ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, επικεφαλής ομάδας ελλήνων επιχειρηματιών, με στόχο την ενίσχυση των σχέσεων των πόλεων της Αθήνας και του Πεκίνου.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Πεκίνου, κ. Wang  Ansun, προκειμένου να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο ιστορικών πρωτευουσών,  στο πεδίο του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και του πολιτισμού.

Σήμερα ξεκινούν οι κατ΄ ιδίαν επαφές 20 ελλήνων επιχειρηματιών και φορέων, οι οποίοι συμμετέχουν στην αποστολή με εκπροσώπους 60 κινεζικών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, των τυποποιημένων προϊόντων, της διατροφής, της διαχείρισης ακινήτων και των κατασκευών.

Η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων  κ. Γιώργου Καμίνη στο Πεκίνο, πραγματοποιείται μετά από πολύμηνη διμερή προετοιμασία, προκειμένου να αναδειχθεί  η Αθήνα, ως αυτόνομος τουριστικός προορισμός. Να έρθουν σε επαφή ελληνικές  επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του τουρισμού  με αντίστοιχες κινεζικές και να ενισχυθούν οι προσπάθειες  για περαιτέρω συνεργασία των δύο πόλεων.   

Από την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, στην αποστολή συμμετέχουν , ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φώτης Προβατάς και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής κ. Αλέξης Γαληνός.

Πέμπτη 28 Μαρτίου

Συνάντηση και γεύμα εργασίας με τον Πρόεδρο του Λαϊκού Κογκρέσου του δήμου του Πεκίνου, κ.Du Deyin, είχε ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης,κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσκεψής του, στην κινεζική πρωτεύουσα.

Η συνεργασία μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου στον τουριστικό, τον επιχειρηματικό και τον πολιτιστικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα, και στην οποία επιβεβαιώθηκε η ισχυρή βούληση των δυο πλευρών για την ενίσχυση, την εμβάθυνση και τη διεύρυνση των μεταξύ τους σχέσεων.

“Σας υποδεχόμαστε στο Πεκίνο ως έναν πραγματικό φίλο” τόνισε ο κ. Du Deyin, απευθυνόμενος στον κ. Γιώργο Καμίνη και υπογράμμισε μεταξύ άλλων, ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα διαπίστωσε ότι “η αυτοδιοίκηση και ο λαός έχουν τη διάθεση να βγουν από την κρίση”. Τόνισε επίσης, ότι το Πεκίνο επιθυμεί την προώθηση της συνεργασίας με την Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά την αντιφώνησή του, τόνισε ότι οι σχέσεις συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου είναι δομημένες πάνω στη βάση της ειλικρινούς φιλίας και της αμοιβαίας ωφέλειας, και έχουν περιθώριο να διευρυνθούν ακόμη περισσότερο. Ο κ. Καμίνης επισήμανε ότι το εγχείρημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, λόγω του αυξημένου ρόλου που καλούνται να διαδραματίσουν οι πόλεις στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης.

Αύριο 29 Μαρτίου, ο δήμαρχος Αθηναίων θα συναντηθεί με τον δήμαρχο του Πεκίνου, κ. Wang Anshun, προκειμένου να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας.

Παράλληλα, συνεχίζονται με επιτυχία οι επαφές των μελών της επιχειρηματικής αποστολής, που συμμετέχουν στην επίσκεψη του κ. Καμίνη, με κινεζικές επιχειρήσεις, ενώ  θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Συνεργασίας Πεκίνου και Αθήνας.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.