Αρχική Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδας Κεφαλογιάννη: Στόχος του υπουργείου, ένα σύγχρονο στατιστικό σύστημα δεδομένων για τον τουριστικό...

Κεφαλογιάννη: Στόχος του υπουργείου, ένα σύγχρονο στατιστικό σύστημα δεδομένων για τον τουριστικό κλάδο

Kefalogianni - FuchtelΣτην ανάγκη αναδιαμόρφωσης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και  με την αξιοποίηση επιστημονικών μελετών και ερευνών για τον τουρισμό, αναφέρθηκε η υπουργός Τουρισμού κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την ομιλία της στο ΞΕΕ.
Η κυρία Κεφαλογιάννη αφού επεσήμανε ότι στόχος του υπουργείου είναι να αποκτήσει ένα σύγχρονο στατιστικό σύστημα δεδομένων για τον τουριστικό κλάδο, υπογράμμισε ότι «έχει έλθει η ώρα  αναδείξουμε ένα σύνθετο, αλλά ξεκάθαρο τουριστικό προϊόν, το οποίο θα συνδυάζει τη νοσταλγία του παρελθόντος, με τις ανάγκες του σήμερα και τις ιδέες του αύριο».
Η υπουργός ανέφερε  ότι παρά την οικονομική κρίση που κυριαρχεί σε παγκόσμιο επίπεδο, ο ελληνικός τουρισμός αποτελεί τη συγκεκριμένη στιγμή τον κλάδο που μπορεί να συγκρατήσει την απασχόληση και να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας. Επίσης πρόσθεσε ότι η πορεία των διεθνών τουριστικών μετακινήσεων και εισπράξεων έχει μια θετική κατεύθυνση.
Με αφορμή τις εξελίξεις στην Κύπρο, η κυρία Κεφαλογιάννη,  εξέφρασε την αισιοδοξία της, ότι τα τελευταία γεγονότα αστάθειας στην ευρωζώνη θα απορροφηθούν χωρίς μεγάλες μεταβολές και ότι ο Κυπριακός λαός θα σταθεί και πάλι όρθιος.
Η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ακόμη ότι το 2011 η χώρα μας ευνοήθηκε από το αρνητικό κλίμα στις χώρες  της Βορείου Αφρικής, στρέφοντας τον τουρισμό προς την Ελλάδα. Η αύξηση αυτή όμως στις αφίξεις υπήρξε εύθραυστη. Και αυτό διότι – όπως είπε-  δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις εκείνες που θα στηρίξουν και θα αναβαθμίσουν τον ελληνικό τουρισμό.  «Πρέπει να σχεδιάζουμε, να στοχεύουμε και αν χρειάζεται να διορθώνουμε με τακτικές κινήσεις», υπογράμμισε.
Όσον αφόρα την Αθήνα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, είπε ότι οι διαδηλώσεις , η παραβατικότητα, η παράνομη μετανάστευση, η εγκατάλειψη του κέντρου αποτελούν αποτρεπτικούς παράγοντες για τους τουρίστες. Και πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα φαινόμενα σήμερα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Και σε ένα βαθμό αντιμετωπίζονται. Ειδικότερα τόνισε ότι τα πρώτα μικρά σημάδια βελτίωσης έχουν ήδη αρχίσει να φαίνονται, ιδίως στο κομμάτι της συγκράτησης της εγκληματικότητας.
Η υπουργός Τουρισμού έκλεισε την ομιλία της, υπογραμμίζοντας ότι στόχος του υπουργείου είναι η Ελλάδα να επανέλθει στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς, παγκοσμίως. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.