Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ, μετείχε με δικό του περίπτερο και το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Η Αντιπροσωπεία του Συνοδικού Γραφείου, αποτελούμενη από τους Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, Γραμματέα, κ. Βασίλειο Τζέρπο, Μέλος, και κ. Χρήστο Πετρέα, Επιστημονικό Συνεργάτη αυτού κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μόσχα είχε συναντήσεις εργασίας με με τον Γενικό Πρόξενο κ. ΙΩΑΝΝΗ ΠΛΩΤΑ, με την κα. Tatiana ZOTOVA, εκ των ιδιοκτητών του Ρώσου Tour Operator “LABIRINT”, ενός εκ των μεγαλυτέρων ρωσικών τουριστικών γραφείων, και των συνεργατών της, καθώς και me άλλα Ρωσικά τουριστικά Γραφεία και Πράκτορες, με τους οποίους συζήτησε τις προοπτικές του προσκυνηματικού τουρισμού από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.
Επίσης, ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου, π. Σπυρίδων Κατραμάδος, μαζί με τους δύο Γενικούς Γραμματείς, Τουρισμού κ. Α. Λιάσκο και Ε.Ο.Τ. κ. Π. Λειβαδά, παρέθεσαν συνέντευξη τύπου σε ομάδα Ρώσων δημοσιογράφων, κατά την οποία οι Γενικοί Γραμματείς αναφέρθηκαν στην πολιτική και τις δράσεις του Υπουργείου Τουρισμού και στις ενέργειες του Ε.Ο.Τ. για την προβολή και προώθηση των Ελληνικών προορισμών και τουριστικών προϊόντων, αντιστοίχως. Συνεντεύξεις δόθηκαν και στο Ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι RBΚ, στον κ. Mihail Morozov, Αρχισυντάκτη της Εφημερίδας TRIBUNAL, στον δημοσιογράφο κ. Konstantin Matsan του μηνιαίου «προσκυνηματικού περιοδικού FOMA» κλπ.
Ο Πανοσιολογιώτατος π. Σπυρίδων Κατραμάδος περιέγραψε την στρατηγική της Εκκλησίας για την ανάδειξη και αύξηση της επισκεψιμότητας των προσκυνημάτων και ιερών θρησκευτικών μνημείων, την αποτελεσματική μέχρι σήμερα συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία, με το Υπουργείο και με τους τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες της Ελλάδος, και ειδικότερα ανέφερε τις τέσσερις διαστάσεις του χαρακτήρα της θρησκευτικής κληρονομιάς που προσπαθεί να αναδείξει η Εκκλησία για λατρευτικούς αλλά και τουριστικούς λόγους – τον θρησκευτικό, τον ιστορικό, τον πολιτιστικό και τον οικολογικό χαρακτήρα τους – και επίσης, τις τρεις κατευθύνσεις της στρατηγικής, που είναι (1) η συνεργασία και o συντονισμός με τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος και τις άλλες Ορθόδοξες και Χριστιανικές Εκκλησίες, (2) η συνεργασία με κρατικούς φορείς εντός και εκτός Ελλάδος, και με τις κατά τόπους αρχές, και (3) η συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς και επαγγελματίες του τουρισμού, εντός και εκτός Ελλάδος.
Σε ερώτηση που τέθηκε για το «Σύμφωνο Συνεργασίας» μεταξύ της Εκκλησίας της Ρωσίας και της Εκκλησίας Ελλάδος, απάντησε ότι αυτό υπογράφηκε επισήμως πριν από μερικούς μήνες, ότι φορέας υλοποίησης του για την Εκκλησία της Ελλάδος έχει ορισθεί το Συνοδικό Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και αρμόδιος για τα επί μέρους θέματα ο Γραμματέας αυτού, και ότι ήδη έχουν αρχίσει να υλοποιούνται διάφορες ενέργειες. Επίσης σε ερώτηση περί των υπηρεσιών των ταξιδιωτικών γραφείων, ο Γραμματέας ανέφερε ότι το Συνοδικό Γραφείο είναι στην διάθεση των επαγγελματιών ως σύνδεσμος και συντονιστής με τις Ι. Μητροπόλεις, για να διευκολύνονται στο προσκύνημά τους οι επισκέπτες.
Τη Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013, ο π. Σπυρίδων Κατραμάδος συμμετείχε ως συλλειτουργός στην Προηγιασμένη Πατριαρχική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, στον Καθεδρικό Ναό του Σωτήρος Χριστού στη Μόσχα.
Ο Πανοσιολογιώτατος Γραμματέας μετέφερε τις αδελφικές ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, ενημέρωσε για την συμμετοχή της Εκκλησίας της Ελλάδος στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΜΙΤΤ 2013, και προσέφερε πεπαλαιωμένο εκκλησιαστικό οίνο, κατασκευής του διεθνούς φήμης Έλληνα οινολόγου κ. Δημητρίου Χατζηνικολάου, για να χρησιμοποιηθεί συμβολικά στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία την προσεχή Κυριακή της Ορθοδοξίας.
Ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κκ. Κύριλλος, αποδεχόμενος τις ευχές του Προκαθημένου της Εκκλησίας της Ελλάδος και το συμβολικό δώρο, εξέφρασε εμφανώς την χαράν του για την παρουσία της Αντιπροσωπείας, τόνισε την θετική σημασία της επίσκεψης και επεσήμανε ότι «πρέπει να πυκνώσουμε ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις και επικοινωνίες, ιδιαίτερα σήμερα που οι ορθόδοξες εκκλησίες και οι χριστιανικές χώρες, δοκιμάζονται».