Αρχική χιονοδρομικά κεντρα Στο ΕΧΚΣ η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή»

Στο ΕΧΚΣ η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή»

Celestyal Cruises

Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο ΣελίουΤην Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων με θέμα «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή» φιλοξενεί το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο Σελίου(ΕΧΚΣ), στο όρος Βέρμιο, μεταξύ 4 και 12 Μαρτίου 2013.

Κατά την διάρκεια της  φιλοξενίας  στο ΕΧΚΣ (www.seli-ski.gr)  θα καταλύσουν  για 10 ημέρες, 72 νέοι και νέες από 12 χώρες της Ευρώπης (Πολωνία, Λετονία, Εσθονία, Αγγλία, Πορτογαλία, Μάλτα, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Σλοβακία,  Ρουμανία, Ελλάδα). Η συνάντηση διοργανώνεται  από την  Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» (www.kidsinaction.gr), με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Στόχος της συνάντησης είναι οι νέοι που συμμετέχουν, μέσα από ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που στηρίζεται σε ομαδικές βιωματικές δραστηριότητες και στην μη τυπική μάθηση,  να αναπτύξουν νέες στάσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την οικολογία, την υγιεινή ζωή, αλλά και με τη συνεργασία, την αλληλεγγύη και την ομαδικότητα.
Οι  72 νέοι συμμετέχοντες θα ζήσουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Σελίου για 10 ημέρες, απολαμβάνοντας την μοναδικότητα της φύσης, γνωρίζοντας τα μυστικά του βουνού και του σκι στο καλύτερο χρονικό διάστημα για την χιονοδρομική κοινότητα. Παράλληλα, θα έχουν την ευκαιρία, με εφαλτήριο το ΕΧΚΣ, να  γνωρίσουν τα μυστικά, την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου.
Ειδικότερα,  οι νέοι θα συμμετέχουν σε δημιουργικά εργαστήρια, θα εκπαιδευτούν και θα πειραματιστούν με τη γλυπτική στον πάγο, την τέχνη της γης (Land Art),  τη φωτογραφία, την επιβίωση στο βουνό, τη μουσική, την τέχνη του Performance και του Upcycling, θα συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες όπως σκι, πεζοπορία, αναρρίχηση, θα προβληματιστούν και θα ανταλλάξουν εμπειρίες και χρήσιμες συμβουλές σχετικά με την οικολογία στην καθημερινή μας ζωή και την υγιεινή ζωή.
Η Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νέων «Οικολογία & Υγιεινή Ζωή» συμβάλλει θετικά στην εξωστρέφεια της τοπικής κοινωνίας και κυρίως της Νεολαίας, ενώ παράλληλα αποτελεί σημαντική ευκαιρία να ταξιδέψουν οι ομορφιές του τόπου σε κάθε γωνιά της Ευρώπης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.