Αρχική Αρχαιολογία Κάθετα αντίθετοι με το δίλημμα «Πρόοδος ή Αρχαία» οι Έλληνες Ξεναγοί

Κάθετα αντίθετοι με το δίλημμα «Πρόοδος ή Αρχαία» οι Έλληνες Ξεναγοί

ξεναγοίΟι ξεναγοί της Ελλάδας δηλώνουν κάθετα αντίθετοι με το δίλημμα «Πρόοδος ή Αρχαία» που φαίνεται να τίθεται τις τελευταίες μέρες από τους υπέρμαχους της μεταφοράς των αρχαίων του ΜΕΤΡΟ της Θεσ/νίκης, σημειώνουν σε ανοιχτή επιστολή τους.

Συγκεκριμένα η επιστολή που εστάλει στην Τravelling News από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών αναφέρει τα εξής

Οι ξεναγοί της Ελλάδας δηλώνουμε κάθετα αντίθετοι με το δίλημμα «Πρόοδος ή Αρχαία» που φαίνεται να τίθεται τις τελευταίες μέρες από τους υπέρμαχους της μεταφοράς των αρχαίων του ΜΕΤΡΟ της Θεσ/νίκης. Αν επικρατούσε αυτό το σκεπτικό, σήμερα δεν θα υπήρχαν καθόλου αρχαιότητες μέσα στις πόλεις. Εξ’ άλλου με την εξέλιξη της τεχνολογίας το παραπάνω δίλημμα είναι παραπλανητικό. Τα Αρχαία μπορούν να διατηρούνται στη θέση τους χωρίς να εμποδίζεται η πρόοδος, όπως αποδείχθηκε με την ανάδειξή τους στους σταθμούς ΜΕΤΡΟ της Αθήνας.
Απευθύνουμε κι εμείς με τη σειρά μας έκκληση στην πολιτεία να σεβαστεί το
παρελθόν της Θεσσαλονίκης και να δώσει την ευκαιρία να διασωθεί ένα σπάνιο
σύνολο κοσμικής αρχιτεκτονικής της βυζαντινής περιόδου στη θέση του, ώστε να αναδειχθεί η ιστορική συνέχεια του αστικού ιστού και να αποτελέσει μέρος του αρχαιολογικού περιπάτου της πόλης, προσθέτοντας σ’ αυτήν ένα μοναδικό μνημείο-πόλο έλξης τουριστών.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών εκφράζει την συμπαράστασή της στο Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και στην Αρχαιολογική Υπηρεσία που αγωνίζονται να ανατρέψουν μια απόφαση που ελήφθη μάλλον με συνοπτικές διαδικασίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.